Uzanlar'a AİHM'den ŞOK!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), Kemal Uzan'ın Türkiye Aleyhine yaptığı şikayetle ilgili düzenlenen duruşma Kasım 2010'da başlamıştı. Duruşmayı Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunan Cem Uzan da izlemişti.DAVANIN GEÇMİŞİDuruşmada Cem Uzan'ın

Uzanlar'a AİHM'den ŞOK!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM), Kemal Uzan'ın Türkiye Aleyhine yaptığı şikayetle ilgili düzenlenen duruşma Kasım 2010'da başlamıştı. Duruşmayı Fransa'dan siyasi iltica talebinde bulunan Cem Uzan da izlemişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Duruşmada Cem Uzan'ın avukatları, müvekkillerinin şirketlerine yönelik müdahalenin bir siyasi intikam olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, işsiz kalan Uzan çalışanlarına ödenmek zorunda kalınan tazminatlar ve borsada değeri düşen hisse senetleri nedeniyle Uzan'ın ciddi zarara uğradığı da iddialar arasında yer almıştı.

Türkiye’nin avukatları ise ÇEAŞ ve Kepez'in sözleşmelerinin iptaline, bu şirketlerin imtiyaz sözleşmelerinde belirtilen görevleri gerektiğince yerine getirmemelerinin neden olduğu savunmasını yapmıştı. Ayrıca Türkiye'nin avukatları, Kemal Uzan'ın ÇEAŞ ve Kepez'in temsilcisi sıfatını taşımadığını, bu nedenle de davanın düşürülmesi gerektiğini de iddia etmişti.

Bu davada Kemal Uzan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) 200 milyar dolarlık tazminat davası açmış, ayrıca Cem Uzan da sahibi olduğunu sonradan kabul ettiği Güney Kıbrıslı Libananco şirketi aracılığıyla Türkiye'yi Uluslararası Tahkim'e şikayet etmişti. Cem Uzan, Enerji Bakanlığı'ndan 10.1 milyar dolar tazminat talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem