Uyuşturucu testine karşı böyle önlem almış!

11 Temmuz’da Bağdat Caddesinde BMW’yle çarptığı üniversiteli çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne yol açıp firar eden Murathan Öztürk önceki gün Anadolu Adliyesine giderek teslim oldu. İfadesinin ardından da tutuklanak cezaevine gönderildi. Kazadan 1 gün

Uyuşturucu testine karşı böyle önlem almış!

11 Temmuz’da Bağdat Caddesinde BMW’yle çarptığı üniversiteli çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne yol açıp firar eden Murathan Öztürk önceki gün Anadolu Adliyesine giderek teslim oldu. İfadesinin ardından da tutuklanak cezaevine gönderildi. Kazadan 1 gün sonra Pendik’te bulunan Özel Remedy Hospital’dan alkol ve uyuşturu almadığına dair rapor alan Öztürk’ün raporuna güvenmeyen Kaya ailesi ise savcılıktan Öztürk’ün o gece uyuşturucu kullanıp kullanmadığının belirlenmesi için ikinci bir rapor alınmasını talep edecek. Ancak Öztürk’ün kısa saçını göz önünde bulunduran uzmanlar örnek alınacak saçın 3 cm’den uzun olması gerektiğini belirtiyor.
 
Saç uzunluğu önemli 
 
Uyuşturucu testiyle ilgili Vatan’a değerlendirmelerde bulunan Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, saçta uyuşturucu madde testinin, kişinin uyuşturucu uyarıcı madde kullanıp kulanmadığının geriye dönük tespiti için uygulanan bilimsel bir yöntem olduğunu belirterek,” 83 günün ardından zanlı ile ilgili alkol testi yapılamaz. Uyuşturucu madde de ise idrar ve kan testi yapmak mümkün değildir. Bu saatten sonra sadece saçtan alınacak örnekle uyuşturucu testi yapılabilir. Saç numunesi kafanın belli bölümlerinden belli yöntemlerle belli miktar alınmalı ve belli bir standart yöntemle korunmalıdır. Kişinin saçı 3 cm’den uzunsa ancak saçtan örnek alınıp uyuşturucu kullanıp kullanmadığı belirlenir. Ortalama olarak kişinin 1 ayda saçı 1 cm uzar. Kafasında 2 ya da 3 cm saç olan birinin 3 ay önce uyuşturucu uyarıcı madde kullanıp kulanmadığının tespiti mümkün değildir. Bu nedenle tutuklanan zanlının saçının kısa olduğu göz önünde bulundurulduğunda test yapılması mümkün gözükmüyor. Saçın uzamasını beklediğimizde ise geriye dönük son 6 ay aşılmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler