Üst Mahkeme itirazları reddetti

11. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararına yapılan itirazları reddetti''Balyoz Planı'' davasının karar duruşmasında, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, duruşmada hazır olan tutuksuz sanıkların tutuklanmaları ile duruşmada hazır olmayan sanıklar hak

Üst Mahkeme itirazları reddetti

11. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararına yapılan itirazları reddetti

''Balyoz Planı'' davasının karar duruşmasında, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, duruşmada hazır olan tutuksuz sanıkların tutuklanmaları ile duruşmada hazır olmayan sanıklar hakkında çıkarılan yakalama kararlarına yapılan itirazlar reddedildi.
 
Mahkeme kararı hatırlatıldı
 
Buna göre mahkeme heyeti, davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı anımsatarak, söz konusu karar ile tutukluluk hallerinin devamına, tutuklanmalarına ya da haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verilen sanıkların sabit görülen eylemleri sebebiyle verilen cezanın miktarı, mahkûm olunan suçların CMK'nın 100/3 maddesinde tutuklama nedenleri var kabul edilen suçlardan olduğunu vurguladı.
Bir kısım sanıkların yargılama aşamasında olduğu gibi karar sonrası kaçmaya yönelik eylemlerde bulunmasını da dikkate alan mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına, tutuklanmayı ya da yakalama emri çıkartılmasını gerektiren şartların geçerliliğini sürdürdüğünü ve sanıklar hakkındaki adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının da yetersiz kalacağını bildirdi.
 
59 sanığın itirazı reddedildi
 
Mahkeme heyeti, söz konusu gerekçelerle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 250 sanığın tutukluluğun devamı kararına yapmış olduğu itirazlar ile duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanıklar hakkında çıkarılan tutuklama kararına ve yine duruşmada hazır olmayan sanıklar hakkında çıkarılan yakalama kararına yapılan toplam 59 sanığın itirazlarını reddetti.
 
Söz konusu davanın sanık ve avukatları, İstanbul 10. Ağır ceza Mahkemesi'nin 21 Eylül'deki karar duruşmasında verdiği tutuklama ve yakalama kararlarına üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler