Urfa'ya süpriz ziyaret!

2'nci Ordu, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı ile kente gelip Suriye sınırındaki birlikleri ziyaret edecek olan Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Ziyaretimizin özel bir nedeni yok, sınır birliklerimizi denetliyoruz" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kı

Urfa'ya süpriz ziyaret!

2'nci Ordu, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı ile kente gelip Suriye sınırındaki birlikleri ziyaret edecek olan Orgeneral Kıvrıkoğlu, "Ziyaretimizin özel bir nedeni yok, sınır birliklerimizi denetliyoruz" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal ile birlikte öğle saatlerinde askeri bir helikopter ile Şanlıurfa'ya geldi. 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda bulunan helikopter pistine inen Orgeneral Kıvrıkoğlu ile yanındakileri, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve askeri yetkililer karşıladı.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, Tugay Komutanlığı'na yaptığı kısa ziyaretin ardından Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Geniş güvenlik önlemi alınan ziyaret öncesi, valilik çevresindeki binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Valiliğe gelen Kıvrıkoğlu, polis mangasını selamlayıp şeref defterini imzaladıktan sonra yanındaki kuvvet komutanları ile Vali Celalettin Güvenç'in makamında yaklaşık yarım saat basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Güvenç, ziyaret anısına Orgeneral Kıvrıkoğlu'na mırra takımı hediye etti.

SURİYE SINIRINDAKİ BİRLİKLER DENETLENECEK

Ziyaretin ardından valilikten çıkan Orgeneral Kıvrıkoğlu, Şanlıurfa'ya gelişine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile daha önce aynı yerlerde görev yaptıklarını söyleyen Kıvrıkoğlu, "Şanlıurfa'ya hudut birliklerimizi ziyaret etmek için geldik" dedi. Kıvrıkoğlu, iç karışıklığın yaşandığı Suriye sınırına yapılan sürpriz ziyaretin özel bir nedeni olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise "Ziyaretimizin hiçbir özel nedeni yok. Komutanlarımız ile sınırdaki askeri birliklerimizi ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

SINIR HATTINDA İNCELEME YAPACAK

Kısa açıklamasının ardından Valilik'ten ayrılan Orgeneral Kıvrıkoğlu ve yanındakilerin, öğleden sonra helikopter ile gidecekleri Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinde inceleme yapacağı öğrenildi. Kıvrıkoğlu yanındakilerin, son olarak akşam saatlerinde Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine de gidecekleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem