Ünlüler gurbetçi seçmenler için kamera karşısında

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 1 Kasım seçimlerine katılarak vatandaşlık haklarını kullanmalarını teşvik etmek amacıyla kamera karşısına geçen sanatçılar, "Türkiye'nin Seçimi Senin Seçimin" diyerek çağrıda bulundu.Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekle

Ünlüler gurbetçi seçmenler için kamera karşısında

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 1 Kasım seçimlerine katılarak vatandaşlık haklarını kullanmalarını teşvik etmek amacıyla kamera karşısına geçen sanatçılar, "Türkiye'nin Seçimi Senin Seçimin" diyerek çağrıda bulundu.

Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleşecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar 54 ülke ve 113 seçim bölgesinde 08-25 Ekim tarihleri arasında oy kullanabilecekler. Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) seçime katılımı teşvik etmek amacıyla"Türkiye'nin Seçimi Senin Seçimin" isimli bir kampanya yürütüyor. Seçimlere katılımın bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan kampanyaya yurtdışında doğmuş veya belirli bir tarihte orada yaşamış ünlüler de destek verdi. Ahmet Selçuk İlkan, Rafet El Roman, Burak Kut, Karsu Dönmez, Tuluyhan Uğurlu, Gökhan Tepe, Hadise, Şebnem Sungur, İsmail YK, Ferda Anıl Yarkın ve Bengü kamera karşısına geçerek yurtdışındaki vatandaşlara "Türkiye'nin Seçimi Senin Seçimin" çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORLAR

Kampanyaya destek veren isimlerden Tuluyhan Uğurlu'nun yeteneği 4 yaşında keşfedildi ve aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. 7 yaşında devlet tarafından açılan Harika Çocuklar Sınavını kazanarak yurt dışında yüksek müzik eğitimi yapmaya hak kazandı. Lise ve konservatuvarın ardından eğitimini Viyana Müzik Akademisi'nde tamamladı. Şu ana kadar 12 albüm ve sayısız konsere çıkan Uğurlu yaptığı film müzikleri ile de oldukça tanınan bir isim.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan Karsu Dönmez'in yurt dışı hikayesi ise dedesinin Hollanda'ya iş için gitmesine kadar uzanıyor. Anne ve babası da yurt dışı doğumlu olan Karsu'nun müzikle tanışması babasının 7 yaşında ona bir piyano hediye etmesiyle başlıyor. Müzik kariyerine 17 yaşındayken Amsterdam'daki aile restoranında başlayan Karsu dünyanın birçok yerinde önemli gösteri merkezlerinde verdiği konserlerle devam ediyor.

YTB YURT DIŞI SEÇMENLERİ SANDIĞA DAVET EDİYOR

YTB yürüttüğü kampanyayla 3 milyona yakın seçmeni sandık başına çağırıyor. Başkanlık seçimlere katılımı teşvik etmeyi sosyal sorumluk olarak gören ve kamera karşısına geçen ünlülerle çekilen tanıtım filmlerinin yanı sıra sosyal medyada ve farklı mecralarda seçmenin dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler