Ünlü Suudi ailenin kızı kurtarıldı

İstanbul'da kaldıkları otelden kaçırılan Suudi Arabistan'ın ünlü ailelerinden birinin 13 yaşındaki kızı, güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın ünlü şirketlerinden Bin Ladin Grubu'nun kurucularından olan i

Ünlü Suudi ailenin kızı kurtarıldı

İstanbul'da kaldıkları otelden kaçırılan Suudi Arabistan'ın ünlü ailelerinden birinin 13 yaşındaki kızı, güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın ünlü şirketlerinden Bin Ladin Grubu'nun kurucularından olan iş adamının ailesi ve çocukları yaklaşık 10 gün önce tatil yapmak üzere İstanbul'a geldi. Arefe günü Gayrettepe'de kaldıkları otel odasına çıkan aile, kızlarının olmadığını fark etti. Aynı zamanda ABD vatandaşı da olan iş adamının kızının Suudi Arabistan pasaportunun da çantasında olmadığı anlaşıldı. Durumun polise bildirilmesinin ardından kızın bulunması içim çalışma başlatıldı.

Aileye İstanbul'daki tatilleri sırasında rehberlik hizmeti veren şirketin yetkilisi ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk'ın yardımları sonucu kızın Fatih bölgesinde Suriye uyruklu bir gençle birlikte olduğu anlaşıldı. Kaçırılan kız çocuğu, facebook üzerinden annesi ile bağlantı kurarak, ABD uyruklu olduğunu gösterir pasaportunu bayramın 2. günü sabah erken saatlerde Aksaray Metrosu'na getirmesini istedi. Güvenlik güçleri, metroda düzenledikleri operasyon sonucu kız çocuğunu ailesine kavuşturdu.

Kaçırılan kız çocuğu ve ailesi daha sonra Bebek'teki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülerek burada OTSAD'ın görevlendirdiği rehber nezaretinde ifadesi alındı. Kız çocuğu ifadesinde, facebook üzerinden tanıştığı Suriye uyruklu bir gençle kaçtığını söyledi. Bunun üzerine kızın, alıkonulduğu Fatih Mahallesi'ndeki daireye operasyon gerçekleştirildi. Dairede 5 bin dolar bulunurken, dairede ise kimsenin olmadığı anlaşıldı.

OTSAD'DAN MORAL YEMEĞİ VE İSTANBUL TURU

Polisteki işlemlerin ardından kız çocuğuna ve ailesine OTSAD tarafından Tabbahu Sultan Restaurantı'nda moral yemeği verildi. Ardından İstanbul turu yaptırıldı.

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, dernek olarak ülkemize gelen turistleri memnun etmek için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin yurt dışındaki marka değerinin yükseltilmesi için çaba harcadıklarını ifade ederek, "Turistlerin memnuniyet açısından sorunları ile birebir ilgileniyoruz. Derneğimizin yaptığı bu çalışmalar sektörümüz tarafından destekleniyor. Ülkemize Ortadoğu'dan yoğun bir şekilde Arap turist getirmek için ciddi çalışmalar içerisindeyiz. OTSAD "Mutlu Turist Mutlu Acente Mutlu esnaf" politikası ile yola devam ediyor" dedi.

Ünlü Suudi ailenin kızı kurtarıldı

Ünlü Suudi ailenin kızı kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler