Ünlü sanatçının cenazesinde fotoğraf yarışı!

Nuray Hafiftaş son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü sanatçının cenazesinde fotoğraf yarışı!
Pendik'te kanser tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla düzenlenen devlet töreniyle bugün son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı dostları ve yakınları, Hafiftaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tören sırasında bazı vatandaşların fotoğraf çekme yarışına girmesi dikkati çekti.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün öğle saatlerinde hayatını kaybeden Nuray Hafiftaş son yolculuğuna uğurlandı. 54 yaşındaki sanatçı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Teşvikiye Camii'nde devlet töreni düzenlendi. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İzzet Altınmeşe, Orhan Gencebay, İzzet Yıldızhan, Alişan ve sanat camiasından çok sayıda seveni katıldı.

Sanatçının tabutunun üzerine kırmızı karanfiller bırakan sevenleri gözyaşları arasında dualar okudu. Hafiftaş'ın naaşı, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere cenaze aracına taşındı.

"O BİZİM YAVRUMUZDU"
Hafiftaş'ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer alan Ali Şan, “Dünya tatlısı çok da büyük bir müzisyendi. Çok erken gitti Allah rahmet eylesin” dedi. Orhan Gencebay ise “Son derece üzgünüz. Nuray'ımızı kaybettik. O bizim yavrumuzdu. Her şeyiyle harika bir insandı Allah gani gani rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Cenaze törenine katılan bazı vatandaşların, fotoğraf çekme yarışına girmesi dikkati çekti

"BİR KADIN OZANIMIZI KAYBETTİK"
Yapımcı Osman Tan Erkır, 'Popstar' sahnesinde Nuray Hafiftaş'ı iki kez ağırlama şansını  yakaladıklarını belirterek, "Bir kadın ozanımızı kaybettik. Gerçekten müzik dünyası için çok erken ve büyük bir kayıp. Çok önemli bir sanatçımızdı. Allah gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyesi Armağan Çağlayan da Hafiftaş'ın ölümü nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, "Nuray Hanım saz çaldığında arkanız dönük olsun, 'bu  Nuray Hafiftaş' denen bir üslubu vardı. Çok önemli bir sanatçıydı. Gerçekten çok  erken. Benimle yaşıt 66 doğumlu galiba. Bugün defnedilecek, keşke burada olmasaydık ama burada işteyiz" ifadelerini kullandı.

"YOĞUN BAKIMDA DURUM ÇOK HIZLI İLERLEDİ"
Nuraf Hafiftaş'ın tedavi gördüğü hastanenin Genel Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Göksel Bahadır, tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Kanserin çok hızlı ilerlediğini belirten Uzman Doktor Bahadır, “Kanserde böyle çok hızlı ilerleyiş olabiliyor. Çok şiddetli ağrıları vardı. Genel durumu bozulunca yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda da durum çok hızlı ilerledi. Bugün tansiyonu düştü ve genel durumu iyice kötüleşti. Yapılan müdahalelere rağmen maalesef kaybettik hastamızı. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

"BİZE BAŞVURDUĞU SIRADA HASTALIĞI ÇOK İLERLEMİŞTİ"
Tedavi için başvurduğunda sanatçının hastalığının çok ilerlemiş olduğunu söyleyen Uzman doktor Bahadır, "Hastanemizde kendisini iki ay civarında tedavi ettik. Bize başvurduğu sırada hastalığı çok ilerlemişti son dönemdi. Kemoterapi uygulaması yaptık ancak yüksek dozda veremedik. Hastalık ileri safhadaydı. Daha sonra ağrılar ilerledi" şeklinde konuştu.

"SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE GİTTİ" 
Sanatçının dostlarından Müşerref Akay, ”Son ana kadar umudu vardı. Dün ile evelki gün beraberdik. Yoğun bakıma gittiğimde 'Sevgililer Günü kutlayalım' dedim. 'Tamam çok güzel olur' dedi. Sevgililer Günü'nde gitti. O kadar sevgiyi seven biriydi ki. Elimi bırakmadı bir saat sıkı sıkı tutu. Demek o gün biz vedalaşmışız” ifadelerini kullandı.

"HASTANENİN KAPISINDA BİZİ ŞOK ETTİ"
Ünlü sanatçıyı ziyarete geldiği hastanenin kapısında ölüm haberini alınca şoke olduğunu söyleyen Edip Akbayram, "Dün Kubat kardeşimle beraber bir ziyaret yapalım dedik. Sağlık durumunu öğrenelim diye ama hastanenin kapısında o kötü haberi duyduk. Tabi genç ölüm hepimizi çok üzdü. Nuray'ın ölümü hastanenin kapısında bizi şok etti. Sanat camiasının başı sağ olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler