Ünlü sanatçı KTÜlülere hayatını anlattı

Haber61/ Haber Servisi - KTÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Kariyer Danışmanlığı dersleri kapsamında Doç Dr Mustafa Şahin, Yrd Doç. Dr. Vesile Oktan ve Dr Serpil Resioğlu’nun organize ettiği ‘Kariyer Programını’nın son konukları Trabzon Devlet Ti

Ünlü sanatçı KTÜlülere hayatını anlattı

Haber61/ Haber Servisi - KTÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD Kariyer Danışmanlığı dersleri kapsamında Doç Dr Mustafa Şahin, Yrd Doç. Dr. Vesile Oktan ve Dr Serpil Resioğlu’nun organize ettiği ‘Kariyer Programını’nın son konukları Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün ve ünlü sanatçı Didem Özkavukçu oldu.

ÇOCUKLAR YARIŞTIRILIYOR MUTLU OLUP OLMADIKLARI SORULMUYOR

Öğrencilerle yapılan söyleşi kısmında Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, mesleği yapmak istemekle yapmak arasında büyük farklılık olduğunu vurgulayarak, “Toplumda bir yarış var. Çocuklar mühendis, doktor gibi mesleklerde yarıştırıyorlar ve yakıştırıyorlar. Çocuklara ne istediği sorulmuyor nasıl mutlu olacakları… Oysa mutluluk dikkate alınmalıdır. Sınav sistemi çocukları mutsuz ediyor” dedi.

11227215_954973564597124_132206682_o.jpg

Tiyatro sanatçısı Didem Özkavukçu da, “Ben işimi en iyi şekilde yoğunlaşırım. Gelecekte ne olacağını hesap etmeden. Şimdi ve burada kalmayı severim. Keşke yapsaydım demektense denek ve o işi yapmak gerekir. Keşkeler cesaretsiz insanların sonradan ağlama sesidir” dedi.

“Başarı kolay yoldan gelmez, çok çalışmak gerekir. Dürüstçe ilerleyince başarı ve doğru şey gelip sizi bulur” diyen ünlü tiyatro sanatçısı, “Olduğunuz yerde kalmayıp dünyayı tanımak farklı kültürleri tanımak çok insan tanımak gerekir. Mümkün olduğunca kendi kararlrarınızı kendiniz verin ve böyle öğrenciler yetiştirin” şeklinde konuştu.

11167633_954973524597128_2023152777_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem