Ünlü oyuncuların yargılanmasına başlandı!

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in ‘uyuşturucu temin etmek' suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün başladı.34 SANIKLI DAVAÇağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda

Ünlü oyuncuların yargılanmasına başlandı!

Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in ‘uyuşturucu temin etmek' suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün başladı.

34 SANIKLI DAVA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 34 sanık yargılanıyor. Duruşmaya 9 tutuklu sanık ile aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün'ün de olduğu 13 tutuksuz katıldı. Şarkıcı Cenk Eren mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi.

Çağatay Ulusoy, "Bu esrar işleriyle çok kısa bir ilişkim var. İşler kötüye gitmeye başlamıştı. Emir'in Yolu dizisi başladığında psikolojik olarak sıkıntılıydım. O dönemde daha çok içmeye başladım" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan oyuncu Ulusoy, kullanmak amacıyla uyuşturucu aldığını ancak kimseye vermediğini ve kimseyle beraber içmediğini savundu.

"GİZEM KARACA İLE 1-2 KEZ ESRAR İÇTİK"

Yönetmen Hüseyin Orçun Benli'nin evine gitmek için telefonla aradığını ve telefona nişanlısı Deniz Uğur'un çıktığını belirten Ulusoy, şunları söyledi:

"Deniz abla telefonu açmasa, o akşam Orçun'la beraber esrar içecektik. Deniz ablayla konuştuğum için götürmedim. Daha sonra Orçun'la telefonla konuştuğumuzda kullandığım 'balık' lafı, esrar anlamında kullanılmıştı. Daha önce Orçun'la Asmalımescit'teki bir ortamda iki kez esrar içtik. Orada bulunanlardan aldık ve kimseye para vermedik. Onlar bize verince biz de kullandık."

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Gizem Karaca'ya uyuşturucu verdin mi?" sorusunu "Hayır" diye yanıtlayan Ulusoy, "Beraber kullandınız mı?" sorusuna karşılık da "Evet 1-2 kez içtik. Gizem'le Ergun abinin (oyuncu Ergun Taş) evinde esrar içtik. Ergun abi gittiğimizde zaten içiyordu. İkimiz de onunla beraber içtik" diye konuştu.

Sanıklardan Ergun Taş'ın başka yerde kendisine uyuşturucu vermediğini ve içici olduğundan, ona gittikleri zaman birlikte esrar içtiklerini anlatan Ulusoy, "O içiyordu, biz de sigarasından alıyorduk. Operasyon olmadan 4 ay önce tanışmıştık. Aynı dizide oynadığımız için tanışıyoruz" dedi.

"İŞLER KÖTÜYE GİTMEYE BAŞLAMIŞTI"

Başkan Ekinci'nin, "Bu muhabbetiniz nereden çıktı?" şeklindeki sorusu üzerine de Ulusoy, "Bu esrar işleriyle çok kısa bir ilişkim var. İşler kötüye gitmeye başlamıştı. Daha önce de birkaç kez içmiştim. Emir'in Yolu dizisi başladığında psikolojik olarak sıkıntılıydım. O dönemde daha çok içmeye başladım" ifadelerini kullandı.

"BİZİM PİYASADA ÇOĞU İNSAN İÇİYOR"

Ulusoy'un bu beyanına karşılık Başkan Ekinci, "Dizide herkes esrar mı içiyor?" sorusunu yöneltti. Çağatay Ulusoy da "Bizim piyasada çoğu insan içiyor, kullanıyor. Ergun Taş ile tanışmamızı hatırlamıyorum. Ona ben demiş olabilirim. Ben arıyordum, 'geliyorum' diye. İki kez birlikte içtik sadece" diye konuştu.

"ESRARI ŞOFÖRÜM GETİRDİ"

Ulusoy, Başkan Ekinci'nin, "Evinde yakalanan esrarı kimden aldın?" sorusunu, "Sarıyer'de oturan şoförüm Onur Tezer getirmişti bana. 'Balık' olayından yarım saat önce getirmişti. Sarıyer'den bulmuş. Kendisi içmez ve para falan da almaz. Benden para istemedi. 10-12 gram civarındaydı. Bir kısmını içtim, kalanı da operasyon sırasında polise kendim verdim" şeklinde yanıtladı.

Firari sanıklardan Selin Boronkay ile telefonla görüşmesi de sorulan Ulusoy, Boronkay'a telefonda "sigara" terimini kullandığını ve bununla gerçekten sigarayı kast ettiğini belirterek, "Selin sabah kalktığında sigara içer'' ifadesini kullandı.

Daha önce Bebek'te evi bulunduğunu ve başkalarıyla burada esrar içmediğini anlatan Ulusoy, "Selin Boronkay, Gizem Karaca ve Hüseyin Orçun Benli bana uyuşturucu getirmedi. Gizem'den istediğim kağıt, normal sarma sigara kağıdıdır. Esrar kağıdıyla aynı olduğu için görülsün istemedim" diye konuştu.

"ESRAR İÇENLER BAR ORTAMLARIN ZAMAN ZAMAN BİRBİRLERİNE VERİR"

Duruşmada savunma yapan sanıklardan yönetmen Hüseyin Orçun Benli de "Örgüt üyesi değilim. Gerek bireysel gerek örgüt bazında uyuşturucu ticareti yapmadım. O tarihte uyuşturucu kullanıyordum ancak şimdi kullanmıyorum" dedi

Uyuşturucuyu "Ferdi" isimli kişiden aldığını zannettiğini ancak şimdi burada görünce aldığı kişinin "Ferdi" olmadığını anladığını kaydeden Benli, Çağatay Ulusoy ile yaptığı telefon görüşmesinde geçen "balık" kelimesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Balığın esrar olduğunu sonradan anladım. Telefon görüşmesinde gerçek balık olduğunu sanmıştım. Hatta ben mangalı yaktım. Çağatay gelince de elinin boş olduğunu gördüm ve 'balıklar nerede?' dedim. O da 'Abi, esrardan bahsettim ama getirmedim' dedi. Çağatay'la toplamda iki kez uyuşturucu kullandık. Uyuşturucuyu bize tanımadığımız biri verdi. Bar ortamlarında zaman zaman esrar içenler birbirlerine verir."

TUTUKLU SANIKLAR SAVUNMA YAPIYOR

Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Şeref Deniz'in ifadesi alındı. Örgüt kurma ve yönetme suçlamasını kabul etmeyen Deniz, uyuşturucu satmadığını, eroin dışında her türlü uyuşturucuyu kullandığını söyledi. Tutuklu sanık Necati Fidan, Şeref Deniz'in talimatıyla kimseye uyuşturucu satmadığını ifade ederek uyuşturucu kullandığını belirtti. Fidan, beraatini ve tahliyesini istedi.Tutuklu sanık Emrah Akman, zaman zaman uyuşturucu alıp kullandığını ve Tarlabaşı'ndaki sokak satıcılarından aldığını ifade etti.

BAŞKAN EKİNCİ : ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANABİLİRSİNİZ

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de araya girerek uyuşturucu davalarında etkin pişmanlıktan yararlanılabileceğini hatırlatarak "Ne kadar doğru ifade verirseniz, davaya faydalı bilgiler verirseniz etkin pişmanlıktan yararlanabilirsiniz. Sokak satıcıları değil de tam isim verirseniz sizin faydanıza olur. Bunu bütün sanıklara söylüyorum" diye uyardı.

SANIK PARLAR : CENK EREN BENDEN KOKAİN İSTEMEDİ

Tutuksuz sanıklardan Alp Parlar, "Örgüte üye olmadım. Örgüt faaliyetinde ya da bireysel olarak uyuşturucu satmadım. Sanıklardan sadece Erol Tutsak'ı tanırım. Cenk Eren'le (Yüksel Venedik) 2-2,5 yıl önce sosyal medya aracılığıyla tanıştık. Uyuşturucu amacıyla görüşmedik. Cenk Eren benden kokain istemedi. Kendisiyle uyuşturucu ile alakalı hiçbir ortamım olmadı" dedi.

Hakim Bülent Kınay ise sanık Parlar'a "Erol Tutsak'la bir telefon görüşmende, Tutsak sana 'Babadan haber var mı?' diye soruyor. Sen de 'kaburgası kırık' diyorsun. Ben bir araştırma yaptım. Görüşmenin yapıldığı tarihte Cenk Eren, go-kart yaparken kaburgasını kırmış. Görüşmedeki baba, Cenk Eren mi?" diye sordu. Sanık Parlar ise 'baba' diye bahsettiği kişinin Cenk Eren olmadığını, patronu olduğunu söyledi.Duruşmaya 12.15'te 1 saat yemek arası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem