Üniversitede bunu yapan öğrenci yandı!

Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu (YÖK) Öğ­ren­ci Di­sip­lin Yö­net­me­li­ği'n­de önem­li de­ği­şik­lik­ler yap­tı. 27 yıl­lık Öğ­ren­ci Di­sip­lin Yö­net­me­li­ği ilk kez 17 Ağus­tos 2012'de de­ğiş­ti­ril­di. Ye­ni mad­de­ler­le yö­net­me­lik ikin­ci kez de­ğiş

Üniversitede bunu yapan öğrenci yandı!

Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu (YÖK) Öğ­ren­ci Di­sip­lin Yö­net­me­li­ği'n­de önem­li de­ği­şik­lik­ler yap­tı. 27 yıl­lık Öğ­ren­ci Di­sip­lin Yö­net­me­li­ği ilk kez 17 Ağus­tos 2012'de de­ğiş­ti­ril­di. Ye­ni mad­de­ler­le yö­net­me­lik ikin­ci kez de­ğiş­ti­ril­miş ol­du.

De­ği­şik­li­ğe gö­re üni­ver­si­te için­de izin­siz ola­rak bil­di­ri da­ğıt­mak, afiş ve pan­kart as­mak ya­sak­lan­dı. İzin­siz bil­di­ri da­ğı­tan, afiş ve pan­kart asan­la­ra fa­kül­te öğ­ren­ci­si ise de­kan, ens­ti­tü öğ­ren­ci­si ise ens­ti­tü mü­dü­rü so­ruş­tur­ma aça­cak. So­ruş­tur­ma so­nu­cun­da öğ­ren­ci­le­re kı­na­ma ce­za­sı ve­ri­le­bi­le­cek.

Suç iş­le­yen bi­ri, bir gru­bu ya da ki­şi­yi suç iş­le­ye­me zor­lan­dı­ğın­da ise 2 ya­rı yıl ya­ni 1 yıl üni­ver­si­te­den uzak­laş­tı­rı­la­cak.

ZOR­LA­YA­NA 1 YIL

Ge­rek­li hal­ler­de so­ruş­tur­ma sü­re­cin­de öğ­ren­ci­nin ku­rum bi­na­sı­na gir­me­si­nin ya­sak­lan­ma­sı ta­lep edi­le­bi­le­cek. De­kan, mü­dür ve­ya rek­tö­rün iz­niy­le öğ­ren­ci so­ruş­tur­ma bi­te­ne ka­dar oku­la gi­re­me­ye­cek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem