Üniversite açılımı: Dini İlimler Fakültesi geliyor

Hükümet tarafından önceki akşam TBMM’ye gönderilen bir tasarı, üniversitelerde yeni bir açılımın ayak seslerini ortaya çıkardı. Yüksek Öğretim Kurumları ve Teşkilat Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulması, ün

Üniversite açılımı: Dini İlimler Fakültesi geliyor

Hükümet tarafından önceki akşam TBMM’ye gönderilen bir tasarı, üniversitelerde yeni bir açılımın ayak seslerini ortaya çıkardı. Yüksek Öğretim Kurumları ve Teşkilat Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulması, üniversitede İslam Araştırmaları Enstitüsü’nün yanı sıra bir de Dini İlimler Fakültesi açılması öngörüldü.

Fakülte açıldıktan sonra farklı dinlerle ilgili kürsüler kurulabilecek. Yıllardır Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması talebine karşılık, üniversiteyi adres gösteren Türkiye, böylece ilk kez üniversite çatısı altında Dini İlimler Fakültesi adıyla, İslamiyet dışındaki dinlerin okutulup araştırılacağı bir fakülte açmış olacak. 
 
60 PROFESÖR, 75 DOÇENT
 
Üniversiteye 60 profesör, 75 doçent, 100 de yardımcı doçent olmak üzere 520 kişilik kadro ihdas edilecek. 
 
‘BAŞKA DİNLER ÜZERİNE ÇALIŞACAK’ 
 
YÖK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, okul bünyesinde açılacak Dini İlimler Fakültesi, İslamiyet dışındaki dinlerle ilgili akademik çalışmalar yapacak. Hangi dinlerle ilgili olacağı yasalaştıktan sonra kesinleşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem