Umman'da tropik fırtına: 9 ölü

Umman'daki tropik fırtınanın 9 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına ve milyonlarca dolarlık maddi hasara yol açtığı bildirildi.Ummanlı afet yönetim yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Arap Yarımadası'nı iki gündür etkisi altına alan ve U

Umman'da tropik fırtına: 9 ölü

Umman'daki tropik fırtınanın 9 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına ve milyonlarca dolarlık maddi hasara yol açtığı bildirildi.

Ummanlı afet yönetim yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Arap Yarımadası'nı iki gündür etkisi altına alan ve Umman'ın büyük bölümünü sular altında bırakan fırtına ve sellerin, 9 kişinin hayatını kaybetmesine, 200'e yakın kişinin yaralanmasına ve 50 milyon doları aşan maddi hasara neden olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları otoyollarda arabaların sel sularına kapıldığını belirtirken, ülkenin iki büyük hastanesinde tedavi gören 60'a yakın hastanın helikopterlerle kurtarıldığı kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, aşırı yağışların Cumartesi gününe kadar süreceğini açıkladı.

Umman'ı geçen sene vuran Phet kasırgasında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem