Ümit Boyner:Sürpriz değil!

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Bloomberg HT'de Yönetim Katı'na konuk oldu. Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtlayan Ümit Boyner, iş dünyasının sert önlemleri sevmediğini söyledi. Boyner, şu an

Ümit Boyner:Sürpriz değil!

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Bloomberg HT'de Yönetim Katı'na konuk oldu. Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtlayan Ümit Boyner, iş dünyasının sert önlemleri sevmediğini söyledi. Boyner, şu ana kadar alınan önlemlerin kabul edilebilir olduğunu belirtirken, sert soğutma tedbirlerinin lüzumsuz ekonomik daralmaya sebep olabileceği uyarısında da bulundu. Alınan tedbirler sonrasında ekonomide yumuşak inişin mümkün olduğunu söyleyen Boyner, "Zaten kurda ufak ufak devalüasyon da yaşanıyor" dedi.

"MALİ GEVŞEME YOK"

Mali konularda gevşeme görmediklerini belirten TÜSİAD Başkanı, alınan tedbirlerin tam olarak etkisinin görülebilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Boyner, talebin daralması durumunda ise yatırımların etkileneceğini söyledi.

"AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN CANLANDIRILMALI"

Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Ümit Boyner, en büyük ihracat pazarımız olan AB ile ilişkilerin yeniden canlandırılması gerektiğini savundu.

"AK PARTİ'NİN YÜZDE 50 OY ALMASI SÜRPRİZ OLMADI"

12 Haziran Genel Seçim sonuçlarını değerlendiren TÜSİAD Başkanı Boyner, "AK Parti'nin yüzde 50 oy alması sürpriz olmadı. Zaten seçim öncesi anketlerde bu aralıklarda oy alabileceği görülüyordu" dedi.

Bakanlıkların yeniden yapılandırılmasının sonuçlarının olumlu olabileceğini belirten Boyner, eşgüdümün artabileceğini, bakan yardımcılıklarının iş dünyasından gelmesinin ise kritik önemde olduğunu vurguladı.

"HÜKÜMETE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Yeni sivil anayasa konusundaki çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Boyner, "Türkiye'de herkes anayasa değişikliği gerektiğinin farkında" dedi. "Anayasa konusunda çalışma yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik" diyen TÜSİAD Başkanı, "Hükümetlere karşı değiliz, ilkelerimze bağlıyız" dedi. Seçimin ardından 1 yıl içerisinde adım atılması gerektiğini söyleyen Boyner, "Hükümete her türlü desteği verme konusunda hazırız" dedi.

BOYNER'DEN "SON DÖNEM" SİNYALİ

6 ay sonra tamamlanacak görev süresinin ardından ikinci kez başkanlığa aday olmayacağını belirten Ümit Boyner, TBMM'ye giren kadın milletvekili sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem