Uluslararası Gençlik Kampları Trabzon'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen Uluslararası Gençlik Kampları'na bu yıl 14 ülkeden gençlerin katılacağı bildirildi.Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk, Bahreyn, Bosna Hersek, Tunus ve Fas'ın da aralarında bulunduğu

Uluslararası Gençlik Kampları Trabzon'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen Uluslararası Gençlik Kampları'na bu yıl 14 ülkeden gençlerin katılacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk, Bahreyn, Bosna Hersek, Tunus ve Fas'ın da aralarında bulunduğu ülkelerden Türkiye'ye gelecek gençlerin Samsun ve Trabzon'da ağırlanacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikler aracılığıyla ülkeye gelecek kadın katılımcıların 31 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda, erkek katılımcıların ise 9-16 Ağustos tarihlerinde Trabzon Düzköy Kampı'nda ağırlanacağı belirtilen açıklamada, kamplarda misafir edilecek gençlerin "Ortak değerler, ortak gelecek ve genç liderler" temaları çerçevesinde buluşacakları vurgulandı.

Kamplar sayesinde ortak medeniyet, tarih ve kültüre sahip gençlerin birbirleriyle kaynaşma olanağı bularak kardeşlik bağlarını güçlendirmelerinin amaçlandığını belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Dünya ve toplumsal sorunlara duyarlılığı artırmayı amaçlayan kamplar sayesinde gençlere, İslamofobi başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı ortak mücadele bilinci kazandırmak ve hoşgörü dolu, topluma her yönüyle katlı sağlayabilen, değerlerine sahip çıkma bilinci de kazandırılması amaçlanıyor. Ortak değerler altında, Uluslararası Gençlik Kampları'nda buluşacak olan 18-25 yaş arasındaki  gençler 14 ayrı ülkeden Türkiye'ye gelecek. Ayrıca Türkiye'de eğitim gören farklı ülkelerden gençler de programda katılımcı olarak yer alacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler