Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Bu yılki 23 Nisan kutlamalarında ilkler yaşanacak. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyonda askerlerle BDP milletvekilleri ilk kez bir araya gelecek.Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanlarının tam kadro katı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Bu yılki 23 Nisan kutlamalarında ilkler yaşanacak. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in vereceği resepsiyonda askerlerle BDP milletvekilleri ilk kez bir araya gelecek.

Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanlarının tam kadro katılmaları bekleniyor. 2007 seçimlerinde Meclis'e giren BDP'li vekilleri boykot etmek için TBMM'deki programlarda yer almayan komutanlar, ilk kez geçen yıl düzenlenen resepsiyona katılmıştı. Ancak askerlerin katıldığı resepsiyona bu kez 35 sivilin hayatını kaybettiği Uludere olayı, tutuklu vekiller ve ana dilde eğitim hakkı gibi gerekçelerle BDP'li vekiller katılmamıştı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ DE KATILACAK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da resepsiyona katılacağını söyledi. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre konuyu kurmaylarıyla değerlendiren CHP Lideri "Milli iradenin tecelli ettiği yer TBMM'dir. Böyle bir günde resepsiyona katılmamak olmaz" diyerek, programına resepsiyonu da aldı.

Klasik araba tutkunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuna 06 DB 1923 plakalı, 82 model Mercedes otomobiliyle gelecek. Bahçeli otomobili kendisi kullanacak.

STADYUMDA KUTLAMA YOK
Geçen yıl değiştirilen ve bu yıl uygulamaya geçen yönetmeliği göre kutlamalar geçmişte olduğu gibi stadyumlarda yapılmayacak. Ancak ilkokul öğrencileri kapalı spor salonları, alışveriş merkezleri ve parklarda halkın katılımıyla kendi bayramlarını şenlik havasında yaşayacak.

"AYAK BAĞLARINDAN KURTULACAĞIZ"
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türkiye'nin gelişmesini engelleyen ayak bağlarından kurtulacağımıza olan inanıyorum" dedi. Barış ve huzur ortamının pekişmesi, kardeşlik ve aidiyet duygularının güçlenmesinin yaratacağı sinerjiyle Türkiye'nin büyük bir sıçrama gerkeçleştireceğini de belirten Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı özetle şöyle:

"Ülkemizdeki problemlerin, kendi irademizle birbirimizi kucaklayarak, demokrasi, insan hakları ve hukuk alanlarındaki standartlarımızı daha da yükselterek, yurdun neresinde yaşarsa yaşasın vatandaşlarımıza refah ve mutluluk götürerek çözüleceğinden şüphe duymuyorum. Büyük bir öz güvenle Türkiye'nin gelişmesini engelleyen ayak bağlarından kurtulacağımıza olan inancımı ifade etmek istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkenin ve milletin geleceğine yön veren yegane kurumdur. Aydınlık yarınlara doğru hep birlikte yürürken, Yüce Meclisimiz, halkımızın en önemli rehberi olmaya, ülkü ve özlemlerini gerçekleştirmeye devam edecektir."

"MECLİSİMİZİN ÇÖZEMEYECEĞİ SORUN YOKTUR''
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. ''23 Nisan 1920...Türk milletinin tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olan bu günü sevinç ve gururla kutluyorum'' diyen Çiçek, "TBMM, orduları dağılmış, silahlarına el konulmuş ve toprakları işgal edilmiş milletimizin yeniden dirilişinde öncülük ederek, büyük bir tarih yazmıştır. Milli iradeyi esas alan Meclisimizin bugün de çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Meclisimizin, tarihinden aldığı ilham ve güçle, ülkemizin birliği ve kardeşliği için çalıştığı bilinmelidir. Milletimizin huzuru ve güvenliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü, TBMM çatısı altında görev yapan milletimizin bütün vekillerinin vazgeçilmez hedefidir. Milletimizin bahtiyarlığı için TBMM üyesi her vekilimiz, çalışmalarını büyük bir özveri ve sorumluluk anlayışı içinde sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.

BİR GOOGLE KLASİĞİ
Her sene olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı ve arama motoru Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir logo tasarladı.
doood.jpg

Her güne özel doodle'ler hazırlayan Google, bu kez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özgü bir tasarım hazırladı. İnternet sektörünün arama devi Google'ın logosunda ellerinde Türk bayrağı bulunan yöresel kıyafetli iki çocuk yer alıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler