Uludere operasyonuna katılan pilotlar istifa etti

28 Aralık 2011 akşamı savaş uçakları verilen koordinatları bombalamış ve olayda sınır kaçakçılığı yapan 34 vatandaş hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için PKK'nın kullandığı yol üzerinden geçen vata

Uludere operasyonuna katılan pilotlar istifa etti

28 Aralık 2011 akşamı savaş uçakları verilen koordinatları bombalamış ve olayda sınır kaçakçılığı yapan 34 vatandaş hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için PKK'nın kullandığı yol üzerinden geçen vatandaşlar olduğunun öğrenilmesi üzerine operasyonda görev yapan 4 pilotun psikolojisinin bozulduğu ve yaklaşık 2 ay süre boyunca uçuş gerçekleştirmedikleri, psikolojik tedavi gördükleri öğrenildi.

Yaklaşık 2 ay süren bu tedavinin ardından pilotlardan 2'sinin istifa ederek sivil havacılığa geçiş yaptığı kaydedildi. Askeri kaynaklar; bu pilotların bombardıman yaptıkları alanda PKK’lıların bulunduğuna inandıklarını ve tereddütsüz hedefe kilitlenerek bu olayı gerçekleştirdiklerini, grubun PKK’lı değil, kaçakçı kafilesi olduğunun öğrenilmesinin ardından girdikleri bunalım sonucu psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 ay Ankara’da psikolojik tedavi gören 4 pilota, psikolojilerinin bozuk olduğu gerekçesiyle görev verilmediği, psikologlar eşliğinde bu travmayı atlatmalarına çalışıldığı, fakat 2 pilotun gönüllü olarak istifa edip bir süre dinlendikten sonra özel bir hava yoluyla anlaştıkları bildirildi. İstifa eden pilotların hala bu şoku üzerlerinden atamadığını belirten askeri yetkililer, özel hava yollarını tercih eden 2 kişinin ve diğer 2 pilotun tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler