Uludağ'ın eteklerinde can pazarı

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanıyla bilinen Zeyniler Köyü yolunda freni patlayan bir kamyonet, önce bariyerlere çarptı, sonra da takla attı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada bir kişi ölürken, 3 kişi yaralandı. Ka

Uludağ'ın eteklerinde can pazarı

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanıyla bilinen Zeyniler Köyü yolunda freni patlayan bir kamyonet, önce bariyerlere çarptı, sonra da takla attı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada bir kişi ölürken, 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası hafif yaralı kurtulan sürücü, "Bir arkadaşımızı kaybettik" diyerek gözyaşlarını tutamadı.Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yıldırım ilçesi Zeyniler köyü yolunda saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Oğuzhan Gür idaresindeki 16 NZ 257 plakalı plakalı inşaat yüklü kamyonet, Zeyniler köyünde muhtarlık ve belediye hizmet binası inşaatından sonra yola çıktı. Dik yokuştan inen kamyonet, frenin boşalması sonucu kaza yaptı. Kamyonet önce bariyerlere çarptı ardından da takla attı. Kaza sonrasında sürücü Oğuzhan Gür (28) araç içinden kendi imkanları ile çıkarken, araç içindeki yaralılar etrafa saçıldı. Soyismi tespit edilemeyen Ruhi isimli bir çalışan ise araçtan atlamak isterken bariyerlere çarparak yamaçtan aşağıya uçtu. Bariyerlerin başına ağır darbe verdiği bu kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralılardan İdris Haluk da, kazanın şiddetiyle bariyerleri aşarak uçuruma yuvarlandı. Ağır yaralanan Haluk, itfaiyenin halatlarıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Kazada yaralananlardan Erdoğan Yağmurlu'ya 112 sağlık ekipleri kalp masajı yaparak müdahale etti. Ağır yaralı şahıs, ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SÜRÜCÜNÜN GÖZYAŞLARI

Kaza sonrasında araçtan yaralı olarak kurtulan Oğuzhan Gür, "Kazanın nasıl olduğunu anlayamadım. Aracın freni boşaldı. Bariyerlere çarptık ve devrildik. Araçta 4 kişiydik. Bir kişiyi kaybettik. Çok kötü" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Ölen şahsın cenazesi uçurumdan çıkarılırken, kazadan dolayı araç içindeki inşaat malzemeleri de yola saçıldı. Kurtarma çalışmalarına 112 ve itfaiyenin yanısıra NAK Arama Kurtarma ekibi de katılırken, feci kaza sebebiyle Zeyniler Köyü yolu trafiğe kapandı.
Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

FECİ KAZADA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Bursa'da, freni boşalan kamyonetin devrilmesi neticesinde meydana gelen kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanını kaleme aldığı Yıldırım ilçesine bağlı bağlı Zeyniler köyü yakınında freni boşalan Oğuzhan Gür (28) idaresindeki 16 NZ 257 plakalı kamyonet, bariyere çarparak devrildi. Kaza esnasında araçtan atladığı sırada kafasını bariyere çarpan Ruhi Tunalı (49) isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta ağır yaralı olan Erdoğan Yağmurlu (47) ise olay yerinde yapılan kalp masajıyla yaşatılmaya çalışıldı. Yağmurlu'nun da kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi. Uçurumda ağaçların arasına düşen İdris Konuk'un (47)ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem