Uludağ 48 saattir yanıyor

Uludağ'daki Milli Park bölgesinde ormanlık alanda çıkan ve kısmen kontrol altına alınan yangının söndürülmesi çalışmaları, lodosun etkisiyle güçlükle yürütülüyor.Sarıalan mevkisi ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki alanda etkil

Uludağ 48 saattir yanıyor

Uludağ'daki Milli Park bölgesinde ormanlık alanda çıkan ve kısmen kontrol altına alınan yangının söndürülmesi çalışmaları, lodosun etkisiyle güçlükle yürütülüyor.

Sarıalan mevkisi ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki alanda etkili olan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 100 kişiden oluşan ekipler, Sarıalan'daki yangını söndürdü. Çalışmalar, 13 su tankı, 3'er arazöz ve iş makinesinin yanı sıra Ankara'dan getirilen yangın söndürme uçağıyla Süleymaniye civarında devam ediyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun bir örtü yangını olduğunu bildirdi.

Yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Coşkun, "Etkili olan lodos, müdahaleyi zorlaştırıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler