Ülkedeki Suriyeli sayısı açıklandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün itibariyle Türkiye'de 23 bin 971 Suriyelinin bulunduğunu bildirdi. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak, Başk

Ülkedeki Suriyeli sayısı açıklandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün itibariyle Türkiye'de 23 bin 971 Suriyelinin bulunduğunu bildirdi.
 
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak, Başkanlığın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentlerde ve konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetlerin verildiği kaydedildi.
 
13-14 Nisan 2012 tarihlerinde, 67 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geldiği bildirilen açıklamada, aynı tarihlerde 449 Suriyelinin kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü bildirildi.
 
Suriye'deki iç çatışmaların başlamasından bugüne kadar 38 bin 910 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, 14 bin 939'ün kendi istekleri ile ülkesine döndüğü ifade edilen açıklama şöyle:
 
''Bugün itibariyle; Hatay'da 7 bin 277, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 787, Kilis'te 9 bin 207 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) bin 626 olmak üzere toplam 23 bin 892 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 39'u refakatçi, 40'ı hasta ve yaralı olmak üzere toplam 79 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 23 bin 971 Suriye vatandaşı bulunmaktadır.
 
Hatay'daki çadır kentlerde oluşturulan 35 sınıfta okul çağındaki 420'si kız, 38'i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca, Kilis'te bulunan 3 bin 561 Suriyeli çocuk ve gencin eğitim ve öğretime başlatılması için çalışmalar sürdürülmektedir.''
 
Açıklamada, Türkiye'deki Suriye vatandaşlarına günlük 3 öğün sıcak yemek verildiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem