Ukrayna’da Türk gemisine dron saldırısı: 16 Türk vardı

İzmail Limanı’nda tahliye sırasında dronla vurulan Türk bayraklı ORINDA adlı LPG gemisinde 16 Türk personel bulunuyordu.
Ukrayna’da Türk gemisine dron saldırısı: 16 Türk vardı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Ukrayna’nın İzmail Limanı’nda Türk bayraklı bir LPG gemisine dronla saldırı düzenlendiğini açıkladı. ORINDA adlı gemide 16 Türk personelin bulunduğu belirtildi.

Bakanlık, saldırının tahliye işlemleri sırasında gerçekleştiğini ve gemiye isabet eden mühimmat nedeniyle yangın çıktığını duyurdu.

haber-turk-gemeisine-saldri

Müdürlükten yapılan açıklamada, mürettebatın hiçbir yaralanma olmadan gemiyi emniyetle terk ettiği, personelin güvenli bölgeye alındığı ve yangına itfaiye ekiplerince müdahale edildiği kaydedildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türk bayraklı, 16 Türk personeli bulunan ORINDA adlı LPG gemisine Ukrayna İzmail Limanı’nda tahliye sırasında isabet almış ve yangın çıkmıştır. Mürettebat gemiyi emniyetle terk etmiştir. Herhangi bir yaralanma yoktur. Gemide çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir.”

Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Kaynak:HALK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir