Ucuza kaptırmayın

  İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabel, "Sayın Başbakanımızın da bize vermiş olduğu talimatlar neticesinde bundan sonra artık bodrum katlarda iskan yaptırmayacağız. Kapıcı dairelerini zemin katta konuşlandıracağız. Bunun haricinde m

Ucuza kaptırmayın

 

 

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabel, "Sayın Başbakanımızın da bize vermiş olduğu talimatlar neticesinde bundan sonra artık bodrum katlarda iskan yaptırmayacağız. Kapıcı dairelerini zemin katta konuşlandıracağız. Bunun haricinde mevcut arazimizde de yapmış olduğumuz ve dere kenarında yıkılmış olan istinat duvarlarını da kazıklı bir şekilde yeniden oluşturulmasını sağlayacağız" dedi.

 

"Böyle sağlam konut bulamazlar"

 

Binaların sağlamlığına garanti veren TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Konutlarımızın her birinin altında radye temel, artı 13 ile 14 metre derinliğinde çelik ve beton kazıklar mevcuttur. Bu kazıklarda 13, 14 metre sağlam zemine kadar girmiş durumdadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın belki içlerinde şüphe olabilir. Evelallah herhangi bir sıkıntı olmayacağını buradan garanti veriyoruz. Kazıklı bir sistem olduğu için konutlarımız bir derece daha fazla güvenlidir. Yani sel suları konutların temelinin altını bile boşaltsa kazıklar sağlam zemine girmiş olduğu için konutlarımıza her hangi bir güvenlik sorunu olmayacaktır" diye konuştu. 

 

"Ucuza kaptırmayın"

 

Karabel, buradan yurttaşlarımıza bildiriyorum diyerek şöyle devam etti: 

 

"İçleri müsterih olsun. Afet sonrası psikolojik durum gereği vatandaşlarımızda panik oluşması doğal. Ancak konutlarını ucuz kaptırmalarını tavsiye etmiyorum. Tekrar ediyorum. Konutlarımız çok dayanıklı sağlamdır. Bir milim bile oynayamayacağını buradan garanti veriyorum. Konutlarımız hakkında güvenilir garantisini veriyorum ve arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin konutlarını ucuza kaptırmamalarını söylüyorum. Sonuç olarak kendileri bilirler ama kesinlikle konutlarını vermesinler. Bir daha böyle sağlam konut bulamazlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler