Uçakta vekil kavgası!

Meclis’te kadınlara yönelik ayrımcı sözlere hedef olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka arasında yaşanan gerginlik dün Ankara-İstanbul uçağında tartışmaya dönüştü.CHP’li Kamer Genç’in Şahin’e söyledi

Uçakta vekil kavgası!


Meclis’te kadınlara yönelik ayrımcı sözlere hedef olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka arasında yaşanan gerginlik dün Ankara-İstanbul uçağında tartışmaya dönüştü.

CHP’li Kamer Genç’in Şahin’e söylediği sözlere Ak Partili kadın vekillerin tepki göstermesinin ardından gazetelere açıklama yaparak “Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bana yönelik sözlerinden sonra, ‘Ne yapabilirim o Başbakan Yardımcısı’ demişti” diyen CHP’li Nazlıaka ile Şahin, dün uçakta karşılaştı.

Milliyet'ten MERİÇ TAFOLAR'ın haberine göre Türk Hava Yolları’nın Ankara’dan İstanbul’a hareket eden 08.00 uçağına Nazlıaka, eşi ile birlikte bindi.

Nazlıaka’nın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Şahin’in oturduğunu görünce “Günaydın sayın Bakan” demesi iddiaya göre şu diyalogun yaşanmasına neden oldu:

NAZLIAKA: Günaydın sayın Bakan.
ŞAHİN: Ne günaydını, artık merhabam yok sana.
NAZLIAKA: Anlamadım.
ŞAHİN: Merhabam yok artık sana.
NAZLIAKA: ‘Sen’li konuşuyorsunuz.
ŞAHİN: Nesin sen, konuşurum.

KENDİNİ VEKİL SANIYOR

Bu gerilimin üzerine Şahin’i Atalay yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada Şahin’in Atalay’a, Nazlıaka’yı kastederek, “Kendisini milletvekili sanan delinin biri” dediği duyuldu. Bunun üzerine yerine oturan Nazlıaka’yı da eşi sakinleştirdi. Eşi İzzet Nazlıaka, bu sırada Nazlıaka’ya çikolata vererek teselli etmeye çalıştı.

BAKAN'A YAKIŞMAYACAK SÖZLER

Nazlıaka, uçaktaki tartışma ile ilgili Milliyet’e konuştu. Nazlıaka, “Öyle bir yolculuk yaptık. Bakan’a yakışmayacak sözlerdi. Bakan çok yıpranmış demek ki bu son olaylarda, kimyası bozulmuş, bir hemcinsimin böyle olmasına ayrıca üzüldüm. Verdiğim bir röportaj nedeniyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a itaatsizlik ettiğine yönelik parti içinde baskılar oluştuysa, bir nevi ‘İtaatsizlik yapmadım ben’ mesajı verdi” dedi.

GÜNAYDIN DEDİM HAKARET YEDİM

Nazlıaka, sosyal paylaşım sitesi twitter hasabından tartışmayla ilgili “Medenice günaydın dedim; birden bana bağırıp sen diye konuşarak hakaret etmeye başladı. Yazık! Bana, ‘Kendini milletvekili sanıyorsun’ dedi. Sanmıyorum, öyleyim! Kendisi de Bakan olduğunu unutmasaydı keşke” yazdı.

ŞAHİN'İN VERDİĞİ YANIT

Şahin ise twitter hesabında tartışma hakkında “Birileri tartışma yaratarak, çatışarak gündemde kalmaya çalışıyorlar. Beni tanıyanlar, kamuoyu kimseye hakaret etmeyeceğimi bilir.Bu tartışmalarla uğraşacak vaktimiz, enerjimiz yok. Yapacak çok işimiz var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem