Uçaklarda polis dönemi! Uçaklarda artık Özel harekatçılar olacak

Hava ulaşımında bundan böyle polis dönemi başlıyor. Özel Harekat Başkanlığı’ndan seçilecek polisler uçakta sivil olarak görev yapacak, olası durumlarda müdahale edecek.

Uçaklarda polis dönemi! Uçaklarda artık Özel harekatçılar olacak

Bir süreden beri gündemde olan ve hükümetin TBMM’ye sunduğu torba tasarıda yer alan ‘uçaklarda silahlı güvenlik görevlisi bulundurulması’ konusu geçtiğimiz hafta Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde masaya yatırıldı. Toplantıda hava polislerinin Özel Harekat Başkanlığı’ndan seçilmesi kararlaştırıldı.

YOLCU GİBİ GÖRÜNECEKLER

Hava polisleri uçakta sivil kıyafetli olarak bulunacak ve sıradan yolcu gibi seyahat ederek kendilerini ifşa etmeyecek. Beylik silahını taşıyacak, ancak görünmemesini sağlayacak. Olası bir kaçırma girişimi, kriz anları, uçağın güvenliğini tehlikeye düşürecek kavga durumlarında olaya müdahale edecek. Uçağa zarar vermemek için özel mühimmat kullanacaklar. Hava polislerinin konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçları da görev yaptıkları havayolu şirketi tarafından karşılanacak.

Mart ayından itibaren öncelikle yurt dışı uçuşlarında görev alacak Özel Harekat Polisleri, uçaklarda güvenliği ve huzuru tesis edecekler.

MART AYINDA GÖREV BAŞINDA

Uçakta en fazla iki polis bulunacak. Hava Polislerinin yoğun yaz sezonu öncesinde mart ayına kadar uçaklarda görev almaya başlamaları hedefleniyor. İlk etapta İsrail, Rusya ve Almanya’ya yapılan uçak seferlerinde görev yapmaları bekleniyor.

EĞİTİM ALACAKLAR

Özel Harekat Başkanlığı’ndan seçilecek polisler, bir süre eğitime tabi tutulacak. Eğitim sonunda görev alacak polislere sertifika verilecek. Eğitimlerin şubat ayında başlanacağı belirtildi.  Akşam 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler