Uçağı Ruslar mı düşürdü?

  İngiltere'de yayımlanan Sunday Times'a konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklar, "Eğer Rus uzmanlar düğmeye basmadılarsa bile, basan Suriyeli uzmanların arkasında olmalarına şaşırmayız" dediler.  LAVROV: UÇAKLA İLGİLİ ELİMİZDE BİLGİ VAR 22 Haziran'da mey

Uçağı Ruslar mı düşürdü?

 

 

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times'a konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklar, "Eğer Rus uzmanlar düğmeye basmadılarsa bile, basan Suriyeli uzmanların arkasında olmalarına şaşırmayız" dediler.

 

 

LAVROV: UÇAKLA İLGİLİ ELİMİZDE BİLGİ VAR

 

22 Haziran'da meydana gelen olayla ilgili konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Rusya'nın böylelikle NATO'ya çok net bir mesaj verdiğini ileri sürdüler.

 

Bir diplomat bu mesajı "Suriye Libya değil ve uçuşa yasak bölge uygulaması için her girişiminizin bedeli olur" şeklinde özetledi. 

 

Rusya Suriye'ye üç yıldan bu yana gelişkin hava savunma sistemleri satıyor. Ancak son S-300 teslimatının durdurulduğu iddia edilmişti. Bu teslimatın durdurulması için İsrail'in devreye girdiği ileri sürülmüştü.

 

Bu sistemlerle ilgili bazı Rus uzmanların, Suriyeli personeli eğittiğini anlatan bir diplomat "Ancak bazı Rus uzmanlar hala Suriye'de" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem