'Uçağa geri dönme şansı verildi'

 Açıklamada, " Durum uçağa, Karadeniz üzerinde sefer halindeyken, pilota geri dönme şansı verecek şekilde bildirilmiş; ancak uçağın pilotunun geri dönmeyi tercih etmemesi üzerine, yerel saatle 17.15'te iniş gerçekleştirilmiştir. Uçağın pilotu, uçaktaki yo

'Uçağa geri dönme şansı verildi'

 

Açıklamada, " Durum uçağa, Karadeniz üzerinde sefer halindeyken, pilota geri dönme şansı verecek şekilde bildirilmiş; ancak uçağın pilotunun geri dönmeyi tercih etmemesi üzerine, yerel saatle 17.15'te iniş gerçekleştirilmiştir. Uçağın pilotu, uçaktaki yolcu listesi ve yolcuların milliyeti konusunda tarafımıza bir bilgi vermemiştir. Uçakta Rus vatandaşlarının bulunduğu, Ankara'daki Rusya Federasyonu Büyükelçiliğinden uçağın Ankara'dan ayrılmasından kısa bir süre önce öğrenilmiştir. Bakanlığımız ilgili birimleri arasında gerekli eşgüdüm kurularak, uçaktaki Rus yolcular hakkında düzenli olarak Büyükelçilik yetkililerine bilgi aktarılmıştır" denildi.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
 
"Türk makamlarınca 10 Ekim'de Moskova-Şam güzergahında sefer yapan Suriye havayollarına ait ticari bir yolcu uçağının askeri malzeme taşıdığına dair alınan ihbar üzerine, anılan uçağın Ankara Esenboğa Havaalanına indirilmesine ve gerekli kontrollerin yapılmasına karar verilmiştir. Durum uçağa, Karadeniz üzerinde sefer halindeyken, pilota geri dönme şansı verecek şekilde bildirilmiş; ancak uçağın pilotunun geri dönmeyi tercih etmemesi üzerine, yerel saatle 17.15'te iniş gerçekleştirilmiştir. Uçağın alana inmesine takiben, uçaktaki tüm yolcuların emniyeti ve olabilecek ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli önlemler alınmıştır. Yolculara istedikleri takdirde uçağı terkederek bekleme salonuna geçebilecekleri ve burada tarafımızdan ağırlanabilecekleri bildirilmiş, ancak yolcuların sadece bir kaçı uçaktan ayrılmış, çoğunluk uçakta beklemeyi tercih etmiştir. Ayrıca olabilecek sağlık sorunlarına anında müdahale edilebilmesini teminen, bir sağlık ekibi ve bir ambulans devamlı hazır bekletilmiş, yolculardan birinin rahatsız olduğuna dair bilgi alındığında uçağa doktor gönderilmiş, ancak ihtiyaç olmadığı cevabı alınmıştır. Dolayısıyla, yolcuların hayatının ve güvenliğinin tehlikeye düşürülmüş olmasına ilişkin olarak ortaya atılan endişelerin dayanağı bulunmamaktadır. Uçağın pilotu, uçaktaki yolcu listesi ve yolcuların milliyeti konusunda tarafımıza bir bilgi vermemiştir. Uçakta Rus vatandaşlarının bulunduğu, Ankara'daki Rusya Federasyonu Büyükelçiliğinden uçağın Ankara'dan ayrılmasından kısa bir süre önce öğrenilmiştir. Büyükelçiliğin Rus yolcularla ilgili bildirimi yapmasını takiben, Bakanlığımız ilgili birimleri arasında gerekli eşgüdüm kurularak, uçaktaki Rus yolcular hakkında düzenli olarak Büyükelçilik yetkililerine bilgi aktarılmıştır. Konu hakkında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı da bu sabah Moskova Büyükelçiliğimiz tarafından bilgilendirilmiştir"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler