Twitter yasağını mahkemeye taşıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.Partisinin 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen Vural, Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili

Twitter yasağını mahkemeye taşıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Partisinin 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen Vural, Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Twitter’ın kapatılmasını eleştiren Vural, "Bugün sosyal medya üzerinde de maalesef karartma uygulamışlardır. Özellikle Başbakan’ın ’Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ ifadesinden sonra bu konuda savcılığın kararı doğrultusunda yetkisiz bir şekilde Telekom İletişim Başkanlığı’nın BTK’nin doğrudan doğruya Twitter’ı erişimi yasaklaması, korkaklığın hangi boyuta geldiğini göstermektedir. Bu millet, sizin rezaletlerinizin üzerini örtmek için özgürlüklerinden vazgeçmez. Twitter üzerinde bu karartma, hukuka aykırı bir karartmadır. Sen kimin savcısısın? Sen kimin hakimisin? Kendinize gelin, haddinizi bilin. Bu milletin özgürlüğüne, demokrasisine, hukukuna, hürriyetine darbe vuranların, rüşvet ve yolsuzlukların üzerini örtmek için milleti susturmak isteyenlerin, hesap vereceği günler yakındır. Sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımızın bilgi edinmesini ve özgürlüğünü kısıtlayan bu davranış şekli, Türk demokrasisine ve milletimizin özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Kopkoyu karanlık bir darbe dönemi yaşamaktayız. Bu 3. dünya ülkelerinde bile yaşanmayacak bir husustur. Twitter’ı kapatıp, hakimler ve savcıları sürüp, yargıya müdahale edeceğinize elinize, dilinize sahip olsaydınız" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Vural, Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlattığını kaydederek, "Bu doğrudan doğruya hukuk devletine ve hukuka darbedir. Hukuka aykırı işlem yapılmıştır. Bu konuda Telekomünikasyon Kurumu’nun bir yetkisi yoktur. Hükümetin de bu konuda ’kapattıracağız’ diyerek bir iradesi olamaz. Sen kim oluyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun? Milletin bilgi edinme hakkını kapatıyorsun. Ben de bu konuda hukuka aykırı bu zihniyet ve bu kararla ilgili olarak avukatıma talimat verdim. Bununla ilgili hukuki işlemleri başlatıyorum. Bu kapatma kararını veren ve uygulayanlarla ilgili de suç duyurusunda bulunuyorum. Bu milletin hukukunu koruyacak hakim var mı? Bunu da göreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler