Twitter bu akşam açılabilir!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter yasağının kalkabileceğini söyledi. Arınç, engelleme kararının geçici olduğunu söyleyerek, Twitter'ın mahkeme kararını uygulaması gerektiğini anlattı.Seçim çalışmaları için Manisa’da bulunan Arınç, katıldığı canlı

Twitter bu akşam açılabilir!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter yasağının kalkabileceğini söyledi. Arınç, engelleme kararının geçici olduğunu söyleyerek, Twitter'ın mahkeme kararını uygulaması gerektiğini anlattı.

Seçim çalışmaları için Manisa’da bulunan Arınç, katıldığı canlı yayında uygulanan engelleme kararının geçici olduğunu söyledi.

Twitter'ın mahkeme kararlarını uygulaması gerektiğini anlatan Arınç şöyle konuştu:

“Gezi olaylarında öyle tweetler yaşandı ki... Suç işlenmesi karşısında her ülke kendi tedbirini alır. Son olayda 3-4 kişi, zarar gördüğünü ifade eden insan, mahkemeye başvurmuş. Biri kadın, ev hanımı, 'Benim adıma Twitter'da hesap açılmış. Bu hesaptan porno yayın yapılıyor, ben rezil oldum.' diyor. Mahkeme de karar vermiş; 'Buna erişim yasaklansın.' Bunları da TİB, Twitter merkezine duyurmuş ama merkez uygulamamış. Defalarca uygulamayınca TİB, geçici olarak erişimi kapatmış.

"KARAR UYGULANIRSA AÇILIR"

Twitter şimdi mahkeme kararlarını uygularsa bizimkiler de onu açacaklar. Karşılıklı anlayış içinde belki bu akşamdan itibaren Twitter açılmış olur. Kimse merak etmesin. Biz iyilikten, güzellikten yanayız, Twitter dünyasının güzelliklerini de biliriz. Mesela 'Ben bu sabah Akhisar'a gidiyorum' dedim sadece. Çalışmalarımı anlatıyorum. Nasıl ulaştı, erişime nasıl açıktı bilmiyorum o sırada, düşmüş.

"ALLAH KAPILARI AÇIYOR"

Düşünce de beni sağdan soldan aradılar, 'Herkes tweet atamıyor, siz nasıl atıyorsunuz' diye. Özel bir çabamız olmadı. Allah kapıları açıyor demek ki iyi niyet olursa Twitter bile açılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem