Tuzak kurmak isteyen PKK'lı öldü!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karayoluna patlayıcı tuzaklamak isteyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü. Olay yerinde yapılan aramada, A-4 plastik patlayıcı, patlamada kullanılmak için hazırlanan tüpler, patlayıcı

Tuzak kurmak isteyen PKK'lı öldü!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karayoluna patlayıcı tuzaklamak isteyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü. 

Olay yerinde yapılan aramada, A-4 plastik patlayıcı, patlamada kullanılmak için hazırlanan tüpler, patlayıcı malzemeleri, telsiz ve sırt çantaları ele geçirildi.Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Lice İlçesi'nin Serince Köyü yol ayrımında yolu kazıp patlayıcı yerleştirilmek isteyen 4 PKK'lı gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. 
 
Bölgeye zırhlı araçlarla giden güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 PKK'lı öldülürken, üzerinden Biksi suikast silahı ele geçirildi. Diğer PKK'lılar geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar hava destekli olarak sürdürülüyor.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olay bölgesinde sabah saatlerinde yapılan arazi arama ve tarama faaliyetlerinde, A-4 plastik patlayıcı, patlamada kullanılacak olan tüpler, patlayıcı malzemeleri, sırt çantaları ve telsizlerin de ele geçirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler