Tutuklu vekiller krizi köşke çıkıyor

Diyarbakır'da toplanan STK'lar, sorunun çözümü için bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu isteyecekleri belirtildi.Diyarbakır'da dün bir araya gelen sivil toplum k

Tutuklu vekiller krizi köşke çıkıyor

Diyarbakır'da toplanan STK'lar, sorunun çözümü için bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu isteyecekleri belirtildi.

Diyarbakır'da dün bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, YSK'nın Hatip Dicle kararı ve tutuklu milletvekilleri ile ilgili sorunun çözümü için harekete geçme kararı aldı. Alınan karar gereğince, aralarında Diyarbakır Barosu, Tabipler Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, İnsan Hakları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği, Ticaret Borsası olmak üzere 15 STK temsilcisinin sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği belirtildi. STK temsilcilerinin, söz konusu görüşmeler için bugün Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve CHP Genel merkezinden randevu taleplerinde bulunacağı öğrenildi.

STK temsilcileri, daha öncede kritik dönemlerde gerçekleşen görüşmeler gibi yine devletin zirvesi ile görüşüp sorunun çözümü ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için çözüm taleplerini belirteceklerini söylediler. Görüşmeye giden STK temsilcilerinin bölgedeki bütün STK'ları temsil düzeyinde olacağı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem