Tutuklu generalin cezası ertelendi

Yeni yasal düzenleme kapsamında emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezası ertelendiği iddia edildi. Bugün Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde kalp ameliyatı olan Saygun, Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ergin Say

Tutuklu generalin cezası ertelendi

Yeni yasal düzenleme kapsamında emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezası ertelendiği iddia edildi. Bugün Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde kalp ameliyatı olan Saygun, Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ergin Saygun hakkındaki ceza ertelemesi kararı, yıl başında TBMM tarafından kabul edilen "Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" çerçevesinde verildiği belirtildi.
 
MAHKEMEDEN AÇIKLAMA HENÜZ YOK
 
Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezasının ertelenebilmesi için kararın Yargıtay tarafından onaylanmasının yani Saygun'un hüküm giymesi gerektiği belirtildi. Balyoz davasının kararı ise henüz Yargıtay’a gönderilmediği için karar kesinleşmedi. Dosya hala İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz aşamasında. Bu süreçte sadece avukatların tahliye talebi olabilir.
 
SAYGUN’UN AVUKATLARI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU
 
Saygun’un avukatlarının, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nden bir rapor alarak mahkemeden tahliye talebinde bulunduğu öğrenildi. Mahkeme, hastaneden gelen bu raporu Adli Tıp Kurumu’na gönderdi ve Saygun’un cezaevinde kalıp kalamayacağına ilişkin kesin rapor istedi. Mahkeme Adli Tıp raporun ulaşmasının ardından Saygun’un tahliyesi konusunda bir karar verecek.
 
AÇIK KALP AMELİYATI OLDU
 
Yaklaşık 7.5 aydır aynı hastanede bulunan ve daha önce 2 kez kalp ameliyatı geçiren Ergin Saygun, bu sabah 3'ncü kez ameliyat masasına yattı. Saygun, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde sabah saat 08.00'da açık kalp ameliyatına alındı.
 
Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, acil taze kan ihtiyacı nedeniyle sosyal paylaşım sitesi üzerinden çağrıda bulundu. Çağrı nedeniyle çok sayıda vatandaş kan vermek üzere hastaneye giderken, bir muhabirin kanı Saygun ile uyuştu. Ece Saygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü ifade etti. Şu an için acil kan ihtiyacının kalmadığını belirten Saygun, şöyle devam etti:
 
''Babam 17 Temmuz'dan bu yana hastanede bulunuyor. 1 ay önce hastane bir rapor verdi. Raporda babam için, 'Enfeksiyon riski açısından hastanede kalmamalı' deniliyordu. Biz de tahliye başvurusunda bulunduk. Bu rapora rağmen babam tahliye edilmedi. Korkulan oldu ve babam hastane virüsü kaptı.
 
Aksi gibi o da kalbine yerleşti. Babam daha önce 2 kez kalp ameliyatı geçirmişti. Kalp kapakçığı metal. Virüs şu anda bu metal kalp kapakçığının üstüne yerleşti. Pıhtı atma tehlikesi var. O nedenle bekleyemeden bu sabah ameliyata aldılar. 3. açık kalp ameliyatını oluyor. Endişeliyiz ama babam mahkemede 'Beni öldüremeyeceksiniz' diye bağırmıştı. Ben inanıyorum ki babam bunu da atlatacak ve gelecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler