Tutuklamak ‘güç ve üzücü’ oldu

Wuppertal Mahkemesi’nin hakkında başlattığı davaya katılmayan yaşlı kadın, çıkarılan yakalama emri ile tutuklandı.Mahkemenin yaptığı açıklamaya göre, Hıristiyan dünyasının ‘kutsal gece’ olarak adlandırdıkları Heiligabend öncesi davanın karara bağlanacağı

Tutuklamak ‘güç ve üzücü’ oldu

Wuppertal Mahkemesi’nin hakkında başlattığı davaya katılmayan yaşlı kadın, çıkarılan yakalama emri ile tutuklandı.

Mahkemenin yaptığı açıklamaya göre, Hıristiyan dünyasının ‘kutsal gece’ olarak adlandırdıkları Heiligabend öncesi davanın karara bağlanacağı söylendi. Şimdiye kadar 22 kez toplu taşıma araçlarında kaçak olarak yakalanan sanığın suçunun, savcılığın yaptığı açıklamaya göre bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Haziran ayından bu yana hapishâneye girmesi hakkında yapılan tartışmalar süren sanık, daha önce de para cezasına dönüştürülen tutukluluk kararı sürpriz şekilde bir gazete tarafından karşılanmıştı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre tutuklama esnasında, polis memurları duygusal açıdan bir hayli zorluk çektiler. Aldığı oldukça düşük emekli maaşıyla geçinemeyen 87 yaşındaki kadın, aynı zamanda temizliğe gidiyor. Kendisi için daha önce bağış kampanyası düzenlenmiş ve uygun bir huzur evi aranmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler