Türk;"Türkiye kaybeder!"

 Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, muhalefetin pazarlık iddialarına tepki gösterirken, hak, adalet ve eşitlik aradıklarını kaydetti. Özgür ve demokratik bir ülke yaratma açısından önemli bir fırsatın yakalandığını belirten Türk, “inanıyorum ki, Tür

Türk;"Türkiye kaybeder!"

 

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, muhalefetin pazarlık iddialarına tepki gösterirken, hak, adalet ve eşitlik aradıklarını kaydetti.
 
Özgür ve demokratik bir ülke yaratma açısından önemli bir fırsatın yakalandığını belirten Türk, “inanıyorum ki, Türkiye kendi sorunlarını çözdüğü zaman sadece Türkiye’yi demokratikleştirmez, Ortadoğu’nun demokratikleşmesine de önemli katkılar sunar” dedi. Türk şunları kaydetti:
 
“Bugün Ortadoğu’ya baktığımızda halen çatışmaların savaşların yaşandığı sancılı bir bölge. Çünkü Ortadoğu haritası, Ortadoğu halkları kendi iradeleriyle gerçekleri oluşturmadıkları için bu nedenle bu dönem yeni bir yüzyıl, halkların kardeşliğini esas alınması gereken bir yüzyıl. Huzur ortamının sağlanması ekonomik gelişmelerin de önünü açar. Eğer demokrasi kalıcı bir hale getirilemezse ekonomik kalkınma da hayal olur. Biraz gerçekleri görerek toplumsal realiteyi görerek bugün yeniden toplumun şekillenmesi demokratik değerler etrafından herkesi kucaklayacak yeni bir sürecin başlaması gerekir. Yeni fırsatlar doğru.
 
‘Sorunun temeline inilmeli’
 
Barış için yeni fırsatlar ortaya konuldu. Hem hükümetin hem Sayın Öcalan’ın barış konusunda gerçekten iradeli barışın sağlanması konusunda ciddi adımlar attığına inanıyorum. Ama bazı gerçekleri unutmamamız lazım. Bu bir çözüm süreci. Ele aldığınızda sorunların nedenine inmek zorundasınız. Eğer çözümden söz ediyorsak sorunun tamamını ortadan kaldıracak bir yaklaşımı sergilemeliyiz.”
 
‘Yerini dolduran olur’
 
Türk, meseleye sadece silahların susması olarak bakmamak gerektiğini belirtirken, “Çünkü demokrasi adalet ve eşitlik olmasa bugün silahlı güç varsa yarın başka silahlı güç orayı dolduracaktır. Bu bilinçle meselenin özüne inilmessini ve halkları kardeşleştirecek bir sürecin yaşanmasını istiyoruz” diye konuştu. Türk şöyle devam etti:
 
‘Pazarlık yapılmıyor’
 
“Muhalefetten ‘pazarlıklar yapılıyor’ deniyor. Biz başından beri açıkça düşüncelerimizi ifade ettik. Burada pazarlık yok aradığımız hak, adalet, eşitliktir. Hak adaleti gerçekleştirirsek mesele odur. Ret, inkar, politikasını sürdürmeye kalkışırsa elbette adalet de eşitlik de gelmez, barış da gelmez. Ben inanıyorum ki, bugün bu sorumluluğu alanlar elini taşın altına koyanlar elbette yarınlarımızı geleceğimizi düşünerek daha geniş demokratik Türkiye’yi yaratmak için çaba içinde olacaklardır.
 
Halk tarafından karşılığı olan bir süreç büyük beklentilerin olduğu bir süreç kim kaçarsa sadece kendisi kaybetmeyecek, iktidarlar kaybedecek farklı kesimler süreci bozarsa onlar kaybedeceklerdir. Demokratik Türkiye için demokratik gelecek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem