Türkler'in “ten rengi” ABD’yi karıştırdı

Çorap ve iç giyim markası Penti, ABD'de ten rengi çorap krizi yaşadı. Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya yönelik düzenlediği yurtdışı açılım toplantısında Türk markaların hata olarak görülebilecek tecrübeleri

Türkler'in “ten rengi” ABD’yi karıştırdı

Çorap ve iç giyim markası Penti, ABD'de ten rengi çorap krizi yaşadı. Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya yönelik düzenlediği yurtdışı açılım toplantısında Türk markaların hata olarak görülebilecek tecrübeleri masaya yatırıldı. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, yurtdışına açılırken o bölgenin iklimi, tüketim alışkanlıklarının yanı sıra kültürel özelliklerine de dikkat etmek gerektiğini belirtti. Kariyo, ABD'de yaşadıkları bir sorunu şöyle anlattı: "Çorapta en yaygın kullanım rengi 57 numara olarak bilinen ve Türkiye'de 'ten rengi' olarak anılan tondur. Etikete 'ten' yazar, altına da İngilizce 'skin' deriz. ABD mağazamızda Afrika kökenli ABD'li tüketicilerden biri üzerinde 'skin color-ten rengi' yazan çorabı eline alıp hışımla kasaya gidiyor ve 'Benim ten rengim bu değil' diye kızgınlığını dile getiriyor. O günden sonra büyük bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğimizi fark edip o çorapların üstüne 'kum rengi' benzeri isimler yazdık."

Kemal Tanca'dan Ecem Özkan da Yunanistan'da açacakları mağaza için ülkede iş ilanı vermelerine rağmen, geri dönüş alamadıklarını belirterek, "Bir başvuru geldi. O da görüşme için beni şehir dışına çağırdı. Bunun üzerine İzmir'deki levanten vatandaşlarımızla görüştük ve Yunanca bilen personeli oradan, Adana ve Gaziantep'ten temin ettik. Daha önce aklımıza gelmemişti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler