Türk'lerin özgürlüğü 20 bin Lari

 Türkiye’de çeşitli illerde 23 yıl boyunca polis memuru olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında emekliye ayrılıp İstanbul ile Gürcistan arasında toplu taşımacılık yapan İmdat Gürbüz’ün başından geçenler polisiye filmleri aratmayacak türden.2004 yılından

Türk'lerin özgürlüğü 20 bin Lari

 

Türkiye’de çeşitli illerde 23 yıl boyunca polis memuru olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında emekliye ayrılıp İstanbul ile Gürcistan arasında toplu taşımacılık yapan İmdat Gürbüz’ün başından geçenler polisiye filmleri aratmayacak türden.

2004 yılından bu yana otobüs şoförlüğü yapan Gürbüz geçtiğimiz yıl İstanbul’dan yolcularını alarak Gürcistan’a hareket etti.

Çalışmış olduğu firmanın Esenler Otogar’ında bulunan ofisinden araca yolcu olan bir Gürcü'ye ait 22 adet paket yüklendi. Gürbüz’e yolcunun ücretinin Sarp Sınır Kapısı’nda kendisini bekleyen iki arkadaşı tarafından ödeneceği söylendi.

Otobüs Sarp Sınır Kapısı’na ulaştığında otobüsteki tüm eşyalar boşaltıldı. Ancak Gürcü yolcuya ait 22 adet paket araçtan indirilmedi. Gürbüz, otobüsü bekleyen iki Gürcü’den araçtaki yolcunun 250 dolarlık ücretini alarak Gürcistan’a geçiş yaptı.

Ancak Gürcü polisler, otobüs Gürcistan sınırlarına girdiği sırada aracı durdurarak araçta bulunan 22 paket içerisindeki otomobil yedek parçalarının faturasız olarak kaçak yollarla yurda sokulduğu, Gürbüz’ün bu işlem karşılığında Gürcüler'den rüşvet aldığı iddiaları ile işlem başlatıldı.

Gürbüz olayla ilgili göz altına alınırken otomobil yedek parçalarının sahibi olan üç Gürcü, paketler kendilerine teslim edilerek serbest bırakıldı.

 

KORKUNÇ PAZARLIK

Gözaltına alınan Gürbüz’e Türkiye Büyükelçiliği tarafından bir avukat tutuldu. Gürbüz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Avukat bana 8 ile 11 yıl arasında ağır hapis cezası istemi ile yargılanacağımı söyledi.

Benden zengin üç Türk’ün ismini vermemi istediler. Üç Türk’ün ismini vermem halinde serbest bırakılacağım söylendi. Üç ismi verseydim ismini vereceğim kişilere benzer bir tuzak kurulacaktı.

23 yıl polislik yaptım. Nasıl bir çete ile karşı karşıya olduğumu, nasıl tuzağa düşürüldüğümü çok geçmeden anladım. İstediklerinin hiç birini yerine getirmedim. Yargılamam başladıktan sonra benden 50 bin Lari istendi. Bu parayı ödemedim. Ben 8 kez hakim karşısına çıktım. 7 ay Tiflis Cezaevi'nde zor şartlarda kaldım.

Otobüse konulan 22 adet paketin sahipleri ise bir kez formalite icabı hakim karşısına çıktılar. Üst mahkeme suçsuzluğumu kabul etti. Ancak buna rağmen 20 bin Lari ödeyerek serbest kaldım” dedi.

 

İŞKENCE GÖRDÜK

Gürbüz, kendisi gibi bir çok Türk vatandaşının Gürcistan’da aralarında savcıların ve polislerinde bulunduğu bir şebeke tarafından tuzağa düşürüldüklerine belirterek, “Ülkemiz Gürcistan’daki vatandaşlarının haklarını korumakta zayıf kalıyor. Suçsuz olmama rağmen 7 ay hapishanede kaldım.

Zaman zaman bize psikolojik işkenceler yapıldı. Çırılçıplak soyularak topluca oturup kalkmamız istendi. Suçsuz olduğumun ortaya çıkmasına rağmen 20 bin Lari ödemeden serbest bırakılmadım. Özgürlüğüme kavuşmak için o paranın nasıl toplandığını ben bilirim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem