Türkler serbest bırakıldı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taliban tarafından kaçırılan diğer 4 Türk'ün de serbest bırakıldığını açıkladı. BAŞBAKAN AÇIKLADI Başbakan Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce bir basın toplantısı düzenledi. Burada soruları yanıtlayan Erdoğan, "Afganistan'da

Türkler serbest bırakıldı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taliban tarafından kaçırılan diğer 4 Türk'ün de serbest bırakıldığını açıkladı.
 
BAŞBAKAN AÇIKLADI
 
Başbakan Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce bir basın toplantısı düzenledi. Burada soruları yanıtlayan Erdoğan, "Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılmış olan 4 inşaat mühendisi teknikerden bahsetmiştik. Diğer 4 Türk'ü de serbest bıraktılar. Onlar da büyükelçiliğimize gelecekler. Teslim aldılar. Böylece 8'i de serbest bırakılmış oldu. Hayırlı olsun diyoruz. Ailelerine de buradan böylece müjdeyi vermiş oluyoruz" dedi.
 
4 TÜRK BUGÜN İSTANBUL'A GELDİ
 
Taliban, Afganistan'ın Logar eyaletinde kaçırdıkları 8 Türk'ten 4'ünü daha serbest bıraktı. Böylece kaçırılan Türkler'in 8'i de sağ salim serbest bırakılmış oldu. Afganistan'da geçtiğimiz ay kaçırıldıktan sonra iki gün önce serbest bırakılan 4 Türk, sabah İstanbul'a ulaşmıştı.
 
Türk vatandaşları, bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında Khost'a giderken helikopterlerinin 21 Nisan'da ülkenin doğusundaki Logar vilayetindeki Mangel vadisine zorunlu iniş yapması üzerine Taliban tarafından rehin alınmıştı. Taliban, kaçırılan Türklerden 4'ünü dün serbest bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler