Türkiye'ye tehdit

Necef’in Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen El Sadır, grup olarak Amerikan işgaline karşı savaştıklarını hatırlattı. bugün Cuma hutbesinde cemaate konuşan Sadr "Türk işgali kapıda. Bazı gruplar buna karşı hem askeri hem de başka yollarla savaşıyo

Türkiye'ye tehdit
Necef’in Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen El Sadır, grup olarak Amerikan işgaline karşı savaştıklarını hatırlattı. bugün Cuma hutbesinde cemaate konuşan Sadr "Türk işgali kapıda. Bazı gruplar buna karşı hem askeri hem de başka yollarla savaşıyor. Bu gruplar eğer görevlerini yapamazsa müdahaleye hazırız" dedi.
 
TÜRKİYE’NİN ASKER GÖNDERMESİNİ PROTESTO ETTİLER
Irak’ın başkenti Bağdat başta olmak üzere bugün Basra, Meysan ve Babil’de yolsuzluğa karşı düzenlenen kalabalık gösterilerde Türkiye’nin Musul’a asker göndermesi de protesto edildi, Ankara’nın askerlerini çekmesi istendi.
 
BASRA’DAN TÜRK MALLARINA BOYKUT KARARI
Basra il meclisi düzenlediği toplantıda Türk malalarını boykot kararı aldı. Meclis ayrıca Türk firmaların ileride düzenlenecek ihalelere katılmasının engelleneceği kararını da kabul etti. Meclis dün başlayan Basra uluslararası fuarın sponsorluğunu da iptal etti. Toplam 70 firma ve 10 ülkenin katıldığı fuarı organize eden Türk şirketine sağladığı sponsorluğu iptal eden meclis, Türk mallarına boykot kararı aldı. Ancak Türk şirketi fuarı bir Mısırlı şirketin organize ettiğini iddia ediyor.
Yarın Basra’da, başını Şii milislerin çektiği bir gösterinin düzenlenmesi bekleniyor 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler