"Türkiye'ye daha fazla yatırım yapın"

Tim Başkanı Büyükekşi'den, Yabancı Büyükelçilere Yatırım Çağrısı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini kapsayan 3 günlük geziye katılan 68 ülkenin büyükelçi ve konsolos düzeyindeki temsilcis

"Türkiye'ye daha fazla yatırım yapın"

Tim Başkanı Büyükekşi'den, Yabancı Büyükelçilere Yatırım Çağrısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini kapsayan 3 günlük geziye katılan 68 ülkenin büyükelçi ve konsolos düzeyindeki temsilcisi kahvaltıda ağırlandı.

 TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzon'da 68 ülkenin büyükelçi ve konsolos düzeyinde katıldığı toplantıda  Türkiye'nin dört bir yanına daha fazla doğrudan yatırım yapmalarını istedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi geldi. Türkiye'nin ihracatını artırabilmek için her yıl Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ekonomi Bakanı ve diğer bakanlarla birlikte milyonlarca kilometre yol kat ettiklerini belirten Büyükekşi, 2015 yılında 13 farklı ülkeye düzenledikleri ziyaretlerde 3 bini aşkın iş görüşmesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE YATIRIM 1.5 MİLYAR NÜFUSA YÖNELİKTİR

Gezilerin karşılıklı kazan- kazan ilkesiyle ülkelere farklı avantajlar sağlamasını ümit ettiklerini kaydeden Mehmet Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin 2023 hedefleri var. 500 milyar dolar ihracata ulaşmak, dünya ticaretinden yüzde 1.5'luk pay almak ve en büyük 10 ekonomi arasına girmek istiyoruz. Bu sadece ihracatla olmayacak. Türkiye'nin 1.1 trilyon dolarlık ithalat hedefi var. Ticaret karşılıklı gelişen bir olgu. Her ülke kendi değerine değer katmalı. Karşılıklı ticaret artmalı. Son 10 yılda ithalatımızı 1.5 kat artırdık. Ülkemize gelen yabancı sermaye 3.5 kat arttı. Hollanda, Avusturya ve İngiltere, en fazla doğrudan yabancı yatırıma gelen ülkeler.

Sizlerden Türkiye'nin dört bir yanına daha fazla doğrudan yatırım yapılmasını talep ediyoruz. Türkiye'nin 78 milyon nüfusla büyük potansiyeli var. Ülkemizin önemli bir avantajı daha var. 4 saatlik uçuş mesafesinde tam 56 ülke ve 1.5 milyar nüfus bulunuyor. Yatırımlar sadece Türkiye'nin iç piyasası için değil, çevredeki bu büyük potansiyel de düşünülerek yapılmalı. Bu bölgede 10 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi var. Buna ulaşabilmek için Türkiye önemli bir yatırım ülkesi. Bu coğrafyanın kazan- kazan prensibiyle yapılacak işlerde her iki taraf ada büyük katkı sağlayacağının altını çizmek istiyorum."

Toplantı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün konuşması ve aile fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. - Trabzon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem