Türkiye'nin uyuşturucu gerçeği mecliste!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gençlerin ve çocukların bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanım oranının belirlenmesi, çocuklar ve gençler arasında bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanımının neden ve nasıl yaygınlaştığının tespiti ve bu

Türkiye'nin uyuşturucu gerçeği mecliste!
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gençlerin ve çocukların bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanım oranının belirlenmesi, çocuklar ve gençler arasında bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanımının neden ve nasıl yaygınlaştığının tespiti ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi.
 
 
MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN’DAN ÇOCUK VE GENÇLERDE UYUŞTURUCU KULLANIMIYLA İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ…
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, son zamanlarda çocuk ve gençlerin başına bela olan bonzai başta olmak üzere uyuşturucu maddelerin kullanılması ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. 
 
Araştırma Önergesi’nin gerekçesinde uyuşturucu üretimi, ticareti ve kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan yaşamını tehdit eden en önemli sorunlardan biridir diyen Türkkan, üretimi ve satışı yasaklanmış olmasına rağmen bu maddelerin yasadışı yollardan üretiminin ve satışının engellenemediğini ve gençliği zehirlemeye devam ettiğini söyledi.
 
BONZAİ ADLI UYUŞTURUCUYU ÇOCUK YAŞTAKİLER DE KULLANIYOR 
 
Son zamanlarda bonzai adlı uyuşturucu maddesinin çocuk ve gençler arasında çok yaygınlaştığını ifade eden Türkkan, bonzai hakkında da bilgiler verdi. Bu maddenin insanlar üzerindeki etkisi bilinmeden kullanımının arttığına vurgu yapan Lütfü Türkkan, uyuşturucu satıcılarının bu maddenin satışı için özellikle fakir mahalleleri tercih ettiğine ve bonzainin günümüzde ilkokul çocuklarının bile kolayca erişebileceği alanlarda, sokak aralarında satılmaya başlandığına işaret etti. 
 
MHP’li vekil, bonzainin sentetik bir uyuşturucu olması nedeniyle vücutta esrar ve eroinden daha fazla tahribat yarattığını da gerekçesinde belirtti ve genç yaşta hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının  bonzai kullanıcısı olduğuna vurgu yaptı. 
 
UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI HER GEÇEN GÜN DAHA DA DÜŞÜYOR
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bonzaiden yola çıkarak Türkiye’deki uyuşturucu gerçeğini de gözle önüne serdi. Araştırma Önergesi’nin gerekçesinde 
 
Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşının her geçen gün daha da düştüğünü belirten Türkkan, buna rağmen uyuşturucu bağımlısı gençlerin tedavilerinin yapıldığı merkezlerin sayısının az olduğunu ifade etti.
 
UYUŞTURUCU BELASI TOPYEKÜN MÜCADELE VERİLMESİ GEREKEN BİR KONU 
 
Meclis Araştırması açılması isteyerek bu konuda duyarlı davranan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, gerekçesinde “Çocuklarımızı zehirleyen, bağımlılık yapan maddeler, kısacası uyuşturucu belası topyekün mücadele verilmesi gereken bir sorundur.” ifadesini kullandı.
 
Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu bataklığa yanaşmaması için gerekli önlemlerin alınmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Türkkan, gençlerin ve çocukların bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanım oranının belirlenmesi, çocuklar ve gençler arasında bonzai ve diğer uyuşturucu madde kullanımının neden ve nasıl yaygınlaştığının tespiti ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem