Türkiye'nin İlk Yerli Dizel Treni!

Türkiye'de yapılan ilk dizel motorlu tren 'Anadolu', sabah İzmir Alsancak Garı'ndan başlayan yolculuğunda Tire'ye vardı. Tire'de düzenlenen törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletveki

Türkiye'nin İlk Yerli Dizel Treni!

Türkiye'de yapılan ilk dizel motorlu tren 'Anadolu', sabah İzmir Alsancak Garı'ndan başlayan yolculuğunda Tire'ye vardı.

Tire'de düzenlenen törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım ve Tireliler katıldı. Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İzmir- Tire hattının tüm Türkiye'ye örnek bir hat olacağını söyledi.

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise Anadolu'yu Tire ile buluşturduklarını söyledi. Vatandaşa hizmetin boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Yıldırım, "Millete efelik olmaz olsa olsa hizmet edilir. Bu millete hizmet eden milletin efendisi olur. Onun için diyorum ki efelik sizin olsun hizmet bize yeter" dedi. Yıldırım, Türkiye'nin hedef büyüttüğünü anlattı. Yıldırım, "Şimdi hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi, Mustafa Kemal'in muassır medeniyetler seviyesine çıkartmak. Bunun için büyük projelerimiz var. Türkiye'yi dünyanın ilk on ülkesi arasına sokacağız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız" diye konuştu.

Yıldırım, İzmir'i dünya markası haline getirmek için '35 İzmir 35 Proje' diyerek yola çıktıklarını sözlerine ekledi. Anadolu Treni, törenin ardından İzmir'e geri döndü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler