Türkiye’nin hedefi 250 bin yabancı öğrenci

50 ülkeden akademisyenler, STK temsilcileri ve Türkiye mezunu yabancı öğrenciler, uluslararası öğrencileri ve öğrenci hareketliliğini konuşmak üzere İstanbul'da bir araya gelecek.Son 12 yılda uluslararası öğrenci sayısını 3 binden 80 bine çıkaran Türkiye,

Türkiye’nin hedefi 250 bin yabancı öğrenci

50 ülkeden akademisyenler, STK temsilcileri ve Türkiye mezunu yabancı öğrenciler, uluslararası öğrencileri ve öğrenci hareketliliğini konuşmak üzere İstanbul'da bir araya gelecek.

Son 12 yılda uluslararası öğrenci sayısını 3 binden 80 bine çıkaran Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 250 bin misafir öğrenci hedefi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu alanda büyük hizmetler veren UDEF, yapacağı Uluslararası Öğrenci Şûrası ile çatısı altında bulundurduğu 48 derneğin de desteğiyle uluslararası bir çalışmaya imza atıyor.

ENSAR VE MUHACİR İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Şurası 3-8 Kasım tarihlerinde Türkiye'den ve 50 ülkeden akademisyen, kanaat önderi, STK temsilcisi, Türkiye mezunu ve Türkiye'de öğrenim gören misafir öğrencilerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

Şûra kapsamında 6-8 Kasım tarihlerinde UDEF ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek Uluslararası Öğrenci Sempozyumu dört farklı başlık altında işlenecek.Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde yapılacak sempozyumda, dünyanın farklı bölgelerinden gelen STK temsilcileri, kanaat önderleri ve uluslararası öğrenci temsilcileriyle; uluslararası öğrenci hareketliliği ve uluslararası öğrencilere yönelik yapılan örnek çalışmalar konuşulacak. Toplantıda katılımcıların kendi ülkelerinde yaptıkları örnek çalışmalar dinlenilerek uluslararası öğrenci çalışmalarında Türkiye örneği sunulacak ve dünyada uluslararası öğrenci hareketliliğinin geleceği konuşulacak.

HEDEFTE 250 BİN MİSAFİRİ AĞIRLAMAK VAR

Önümüzdeki yıllarda misafir öğrenci sayısını 250 bine çıkarmayı hedefleyen Türkiye için UDEF, diğer ülkeden gelen katılımcılarla ortak yapılacak çalışmalar üzerinde istişareler de gerçekleştirecek.

3-6 Kasım tarihlerin de yurtdışından gelen konuklarla özel toplantılar yapılacak. 6 Kasım saat 10.00'da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde sempozyum açılış programı yapılacak.

Türkiye’nin hedefi 250 bin yabancı öğrenci

Türkiye’nin hedefi 250 bin yabancı öğrenci

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler