Türkiye'nin fendi Cem Uzan'ı yendi

Türkiye aleyhine açtıkları 5 davayı da kaybeden Uzanlar, bu kez de Libananco davasının reddinin iptali için dava açtı. Mahkeme, ailenin bu talebini de reddetti.Türkiye aleyhine açtığı 235 milyar dolarlık 5 uluslararası tahkim davasını kaybederek iyice köş

Türkiye'nin fendi Cem Uzan'ı yendi

Türkiye aleyhine açtıkları 5 davayı da kaybeden Uzanlar, bu kez de Libananco davasının reddinin iptali için dava açtı. Mahkeme, ailenin bu talebini de reddetti.

Türkiye aleyhine açtığı 235 milyar dolarlık 5 uluslararası tahkim davasını kaybederek iyice köşeye sıkışan Uzan ailesi, geçen yıl kaybettikleri Libananco davası kararının iptali için yine mahkemeye koştu.

10.1 milyar dolarlık Libananco davasını kaybeden aile, Türkiye'ye lehine çıkan kararın ardından Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Mahkemesi (ICSID) nezdinde iptal davası açtı.

İlk duruşma 11 Nisan'da Paris'te gerçekleşti. Cem Uzan'ın katılmadığı duruşmada Uzanlar mahkemede Türkiye lehine sonuçlanan davanın iptal edilmesini istedi. Mahkemeden iptal kararına "ihtiyati tedbir" uygulamasını istedi.

 

AVUKATLAR SAVAŞI

Mahkeme heyetinin geçtiğimiz ay, ara karar verdiği ortaya çıktı. Buna göre, mahkeme hakem heyeti Uzanlar'ın, ihtiyati tedbir talebini reddetti.

Türkiye'nin kazandığı 16 milyon dolarlık yargılama giderleri masraflarının tahsilini de davanın sonuna kadar erteledi. Hukuk otoriteleri Libananco'nun esas davasında sahteciliğe dair birçok belgenin gözler önüne serildiğini hatırlattı.

"Köpek balığı" lakaplı avukatlarına Libananco davası için 100 milyon dolar ödeyen Uzan, avukatlara para saçmaya devam ediyor. ICSID'de açtığı 10.1 milyar dolarlık Libananco davasını geçen yıl kaybetmesine rağmen pes etmeyen Uzan, temyiz sürecinde kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

Temyiz sürecinde avukatlarını değiştiren Uzan, önce Londralı Volterra Fietta adlı hukuk şirketiyle anlaştı. Avukatlar ordusuna ABD'nin en ünlü isimlerinden Andreas Lowenfeld'i kattı. Karara ilişkin son duruşmanın Ocak 2013'te görülmesi bekleniyor.

 

230 MİLYAR DOLAR İSTEDİ 5 DAVA KAYBETTİ

Uzanların Türkiye aleyhine açtığı 4 tahkim davası, dünyanın en yüksek davaları arasında ilk 11'de yer alıyor.

Cem, Kemal, Hakan Uzan Türkiye aleyhine mağdur olduğunu belirterek AİHM'de 170 milyar dolarlık dava açmıştı. AİHM davayı reddetti.

EUROPE Cement Investment&Trade SA.'nın Türkiye aleyhine açtığı 3.8 milyar dolarlık dava yetki nedeniyle reddedildi.

Polonya'daki paravan şirketlerinin açtığı 8.4 milyar dolarlık davayı da Uzanlar kaybetti.

Temmuz ayında ICSID Hakem Heyeti, Ürdün asıllı Hollanda vatandaşı Saba Fakes tarafından, Telsim'in Vodafone'a satışı nedeniyle zarara uğradığı iddiasıyla Türkiye aleyhine açılan 19 milyar dolarlık davayı reddetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler