Türkiye'nin en büyük ödülü o işçiye

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciası sonrası getirildiği hastaneden ayrılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? diye sorarak tüm Türkiye'yi duygulandıran Murat Yalçın, büyük bir onura erişti. Yalçın, Türkiye Milli Olimpiyat Ko

Türkiye'nin en büyük ödülü o işçiye

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciası sonrası getirildiği hastaneden ayrılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? diye sorarak tüm Türkiye'yi duygulandıran Murat Yalçın, büyük bir onura erişti. Yalçın, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Toplumsal Fair Play Ödülü'ne layık görüldü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) düzenlediği 2014 Türkiye Fair Play ödüllerini kazanan isimler belli oldu.

Sportif Davranış Dalı'nda Karşıyaka ve Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Lailapas futbol takımları birlikte büyük ödülün sahibi olurken, Soma'da yaşanan maden kazasında yerin 400 metre altında 11 saat kaldıktan sonra kurtarılan ve ambulansa bindirilirken görevli hemşireye "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" diyen madenci Murat Yalçın 'Toplumsal Fair Play' dalında büyük ödülle onurlandırıldı.
Sportif Kariyer dalında Prof. Dr. Turgay Biçer, Sportif Tanıtım Dalında Konya Selçuk Üniversitesi Fair Play Topluluğu da büyük ödüle değer bulundu.

ESKİ MADEN İŞÇİSİ YALÇIN'A ÖDÜL
Komisyon, eski maden işçisi Murat Yalçın'a Toplumsal Fair Play Ödülü vermeyi kararlaştırdı.
     
Toplantıda ödül kazanan isimleri açıklayan TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay, Soma'da yaşanan faciada madenden kurtarıldıktan sonra ambulansa bindirilirken görevli hemşireye "Çizmelerimi mi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen Yalçın'ın, örnek davranışı ile tüm toplumun takdirini kazandığı için bu ödüle layık görüldüğünü söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler