Türkiye'nin en büyük 3.sü de sahibini buldu

Gediz Elektrik özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 231 milyon dolarla Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu verdi.İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Türkiye'nin üçüncü büyük dağıtım bölgesi Gediz Elektrik ihalesini 1.2 mil

Türkiye'nin en büyük 3.sü de sahibini buldu

Gediz Elektrik özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 231 milyon dolarla Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu verdi.

İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Türkiye'nin üçüncü büyük dağıtım bölgesi Gediz Elektrik ihalesini 1.2 milyar dolarlık teklifiyle Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu kazandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı.

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu elendi. 2. elemeli yazılı turda iki firmanın da aynı en düşük teklifi vermesi üzerine, bu turda eleme yapılmadı ve 2. tur tekrarlandı. Burada IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ en düşük teklifi vererek elenen katılımcı oldu.

3. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Zorlu Holding, 4. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, 5. elemeli yazılı turda ise en düşük teklifi veren Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ elendi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 228 milyon dolar, artırım aralığı ise 3 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık arttırmada, sırasıyla Fernas İnşaat AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ çekildiğini açıkladı.

İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 231 milyon dolar ile Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler