Türkiye'nin beklediği rapor açıklandı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'nun 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya aday kentler İstanbul, Tokyo ve Madrid'e ilişkin teknik raporu yayımlandı... Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), 202

Türkiye'nin beklediği rapor açıklandı
Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'nun 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya aday kentler İstanbul, Tokyo ve Madrid'e ilişkin teknik raporu yayımlandı...
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya aday kentler İstanbul, Tokyo ve Madrid'e ilişkin teknik raporu yayımlandı.
 
IOC'nin internet sitesinde yar alan açıklamaya göre, IOC Asbaşkanı Craig Reedie liderliğindeki EC, 2020 Olimpik ve Paralimpik Oyunları'nın aday kentlerine gerçekleştiridiği 4 günlük ziyaretler sonucu hazırladığı teknik raporu açıkladı.
 
EC, 4-7 Mart tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo, 18-21 Mart tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid ve 24-27 Mart tarihlerinde ise İstanbul'u ziyaret etmişti.
 
Reedie, EC'nin, raporun hazırlanması aşamasında hatasızlık, yansızlık ve adil değerlendirme kriterlerine riayet edildiğini belirterek, "Üç teklifin kalitesinden de çok memnunuz. IOC üyelerinin eylül ayında Buenos Aires'te yapılacak seçimlerde çok zorlanacağı bir gerçek" ifadesini kullandı.
 
İstanbul, Tokyo ve Madrid'in adaylık komisyonlarının, IOC üyelerine, yapacakları sunumlar öncesi yayımlanan rapor, şehirleri sıralamak için değil teknik konulardaki risk analizine yönelik hazırlanıyor. 
 
İsviçre'nin Lozan kentindeki Beaulieu Kongre Merkezi'nde 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek sunumlarda, 3 aday şehir, projelerini bir kere daha sunacak ve IOC üyelerinin sorularını yanıtlayacak.
 
Oyunlara ev sahipliği yapacak kent, 7-10 Eylül tarihlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek 125. IOC toplantısında belirlenecek.
 
Arat, IOC'nin raporunu değerlendirdi
 
İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, raporu AA muhabirine değerlendirdi. Arat, söz konusu raporun, yaklaşık 1,5 yıldır süren bir çalışmanın ve Türkiye'nin son 10 yılda göstermiş olduğu gelişimin bir neticesi olduğunu bildirdi.
 
Hasan Arat, İstanbul'un Madrid ve Tokyo ile 2020 Olimpiyatları adaylığında son 50 metreye girdiğini vurgulayarak, "Bu rapor, kuvvetli aday olarak gösterilen İstanbul'un şansının aslında teyididir ve ülkemizde olimpiyatların ne kadar istendiğinin bir göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem