Türkiye'den O Aramaya Sert Tepki

Kıbrıs Rum Kesimi'nin petrol arama faaliyetlerine, Ankara bir kez daha sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı; "Kıbrıs Türkleri'nin, Kıbrıs Rumları gibi, Ada'nın kıta sahanlığının tamamındaki doğal kaynaklar üzerindeki eşit ve ayrılmaz haklarının gözard

Türkiye'den O Aramaya Sert Tepki

Kıbrıs Rum Kesimi'nin petrol arama faaliyetlerine, Ankara bir kez daha sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı; "Kıbrıs Türkleri'nin, Kıbrıs Rumları gibi, Ada'nın kıta sahanlığının tamamındaki doğal kaynaklar üzerindeki eşit ve ayrılmaz haklarının gözardı edilemeyeceği" uyarısında bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı; Rum Kesimi'nin başlattığı ikinci petrol ve doğalgaz arama, çıkarma ihalesi için başlattığı görüşmelerle ilgili sert bir açıklama yaptı. 
 
Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "Kıbrıs Türkleri'nin, Kıbrıs Rumları gibi, Ada'nın kıta sahanlığının tamamındaki doğal kaynaklar üzerinde eşit ve ayrılmaz hakları vardır. Bu gerçeğin gözardı edilmesi ve Rumların tek yanlı kışkırtıcı faaliyetlerini sürdürmesi Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kabul edilemez bir durumdur." denildi.
Rum Kesimi ile işbirliği yapacak şirketlerin de Türkiye'nin gelecekteki yeni enerji projelerine dahil edilmeyeceği bir kez daha vurgulandı. 
 
Bu açıklama ile, Türkiye, ilgili ülke ve petrol şirketlerine söz konusu ihaleden çekilme çağrısını tekrarladı.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler