Türkiye'den İsrail'e sert kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:"İsrail'in uluslararası camianın çağrılarına kulak tıkayarak işgal altındaki bölgelerdeki yasadışı yerleşim faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini eklemesini şiddetle kınıyoruz

Türkiye'den İsrail'e sert kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in uluslararası camianın çağrılarına kulak tıkayarak işgal altındaki bölgelerdeki yasadışı yerleşim faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini eklemesini şiddetle kınıyoruz. Son olarak, Kudüs ve Beytüllahim şehirleri arasındaki coğrafi bağlantıyı kesecek bir mevkide, Givat Hamatos bölgesinde yeni yerleşim birimlerinin inşasına ilişkin açıklanan planlar İsrail'in hedefleri hakkında ciddi bir fikir vermektedir. İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşimler kurmaya devam etmesi ve bunların bilinçli şekilde, Filistin topraklarını bölen bölgelerde gerçekleştirilmesi barış zeminini tahrip etmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem