Türkiye'den Filipinler'e insani yardım

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın koordine ettiği ve Kızılay kanalıyla sağlanan insani yardımların kargo uçağına yüklendiğini, yardımların bugün öğleden sonra Filipinler'e gönderileceğini açıkla

Türkiye'den Filipinler'e insani yardım

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın koordine ettiği ve Kızılay kanalıyla sağlanan insani yardımların kargo uçağına yüklendiğini, yardımların bugün öğleden sonra Filipinler'e gönderileceğini açıkladı.

Atalay, Filipinler'in merkezindeki 6 adada etkili olan Haiyan tayfununda çok sayıda can ve mal kaybının yaşanması üzerine AFAD'ın koordine ettiği ve Kızılay kanalıyla hazırlanan 65 tonluk insani yardımın bölgeye gitmek üzere hazırlandığını kaydetti.

10 BİN CİVARINDA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Atalay, Filipinler'de 4,5 milyon kişinin tayfundan etkilendiğini, resmi rakamlara göre 1300, Filipin basınına göre ise yaklaşık 10 bin civarında insanın hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 331 bin kişinin evsiz kaldığının öğrenildiğini söyledi. İnsani yardım paketlerinin yüklendiği kargo uçağı önünde açıklamalarda bulunan Atalay, kendisinin AFAD başkanı ve insani yardımları dağıtacak bir ekiple Filipinler'e hareket edeceğini belirterek, "Kızılay kanalıyla sağlanan malzemeler çadır, battaniye, mutfak seti ve gerekli malzemeler yaklaşık 65 ton civarında bir Airbus kargo uçağı ile gönderilecek. Yine AFAD kanalıyla yardımlarımız olacak" dedi.

BAŞBAKAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filipinler Devlet Başkanı'na telgraf çekerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Atalay, Filipinler hükümetinin olayın daha ilk anlarını yaşadığını, onların talebi üzerine yardıma hazır olduklarını ifade etti. Atalay, Türkiye olarak en iyi şekilde malzemeleri ulaştırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler