Türkiye'den Esad'a 'kimyasal' uyarı

ABD Savunma Bakanlığı dün, “İstihbarat camiamız, değişen bir güvenilirlik oranıyla da olsa Suriye rejiminin küçük çapta kimyasal silah kullandığını değerlendiriyor” açıklamasında bulunmuştu. ABD, Suriye'de kimyasal silah kullanımını “kırmızı çizgi” ilan e

Türkiye'den Esad'a 'kimyasal' uyarı

ABD Savunma Bakanlığı dün, “İstihbarat camiamız, değişen bir güvenilirlik oranıyla da olsa Suriye rejiminin küçük çapta kimyasal silah kullandığını değerlendiriyor” açıklamasında bulunmuştu. ABD, Suriye'de kimyasal silah kullanımını “kırmızı çizgi” ilan etmişti.
 
Reuters'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, "Bir süredir (Suriye'de) kimyasal silah kullanıldığına dair iddialar kulağımıza geliyor. Yeni bulgular, durumu bir başka aşamaya taşır. Bu endişe verici" dedi.
 
Gümrükçü, "Bu haberler ilk çıktığı andan beri, söz konusu bilgilerin BM tarafından gerçekleştirilecek eksiksiz bir araştırma sonucunda doğrulanmasını talep ettik. Ancak Suriye rejimi buna izin vermedi" ifadesini kullandı.
 
Gümrükçü'nün açıklaması, Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zuabi'nin iddialarının ardından geldi.
 
El Zuabi, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, “Halep çevresine atılan kimyasal silah yüklü füzeler teröristlerin kontrolünde ve Türkiye sınırına yakın bir bölgeden atıldı. Kimyasal silah içeren füzeler buraya büyük olasılıkla Türkiye topraklarından getirilmiştir” iddiasında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem