Türkiye'de telefonlar kilitlendi

Yunanistan'da meydana gelen ve İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde hissedilen 7.2 deprem Türkiye'de telefonları da yaklaşık iki saat kilitledi. Yakınlarına ulaşmak isteyenler cep telefonlarından arama yapamadı. Ancak sabit hatlarda herhangi bir sor

Türkiye'de telefonlar kilitlendi

Yunanistan'da meydana gelen ve İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde hissedilen 7.2 deprem Türkiye'de telefonları da yaklaşık iki saat kilitledi. Yakınlarına ulaşmak isteyenler cep telefonlarından arama yapamadı. Ancak sabit hatlarda herhangi bir sorun yaşanmadı.

Deprem sonrası kullanıcılar telefonlarına sarılıp yakınlarını aramaya başlayınca yaşanan yoğunluk nedeniyle şebeke çöktü. İki saatlik sürede hatlarda kopukluk yaşanırken, internet erişimi de şebeke sorunundan olumsuz yönde etkilendi. Sabit hatlarda ise herhangi bir sorun yaşanmadı. TSİ 14.00 itibariyle mobil şebekeler normale dönmeye başladı.

BTK BAŞKANI ACARER: 30 DAKİKAYA NORMALE DÖNER

Deprem sonrası şebekenin çöktüğü ilk dakikalarda BTK'dan da açıklama geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer’den deprem sonrası kilitlenen cep telefonu hatlarıyla ilgili bir açıklama geldi. Hürriyet'ten Ahmet Can'a konuşan Acarer, şu anda kapasitenin çok üzerine çıkıldığını ifade ederek, “Böyle durumlarda herkes telefon etmeye çalışıyor ve kapasitenin çok üzerine çıkılıyor. Bunu normal karşılıyorum. Aldığım bilgilere göre şu anda bütün iletişim operatörleri teyakkuza geçtiler. Tahminlerime göre 15 ile 30 dakika arasında iletişim normale dönecek” şeklinde konuştu. Acarer ayrıca bu tip durumlar için her zaman önlem almaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler