Türkiye'de nasıl ucuz elektrik kullanılır

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de her dönem gündeme gelen elektrik faturaları vatandaşların bütçesine rekor seviyede yük olmaya devam ediyor. Akıllı sayaçlar ile faturalarını azaltmaya çalışan vatandaşlar bir türlü kesin sonuca ulaşamazken, devlet yeni

Türkiye'de nasıl ucuz elektrik kullanılır

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de her dönem gündeme gelen elektrik faturaları vatandaşların bütçesine rekor seviyede yük olmaya devam ediyor. Akıllı sayaçlar ile faturalarını azaltmaya çalışan vatandaşlar bir türlü kesin sonuca ulaşamazken, devlet yeni uygulama ile hizmet değişikliğine gitti. Haber61.net, siz değerli okular için ucuz elektrik kullanımı nasıl olur araştırdı.

“Hep ucuzlayan tek elektrik” sloganıyla ortaya çıkan bir elektrik firması bugünlerde Trabzon sokaklarında ucuz elektrik nasıl kullanılır bunu vatandaşlara anlatmaya çalışıyor. Şirketin bir amacı var. Devletin abonelerine ulaştırmış olduğu elektriği kullanıcılara daha ucuza vere bilineceğini anlatmak istiyor. Bu yönde de kentte bir ofis açmış durumdalar.

Tedarikçi değişikliği işlemi yaparak yıllık yaklaşık 2 fatura tutarı kadar tasarruf edebilen tüketicilerin ayrıca eski elektrik tedarikçisinden ödediği teminat bedelini de geri alabildiklerini belirten Tek Elektrik Bölge Distribütörü Kadir Çapkın, Haber61’e iddialı açıklamalarda bulundu. Çapkın, “Değişen ve gelişen piyasa koşullarında enerji sektöründe değişik firmalar çıktı. Bunlardan bir tanesi ise biziz. Amaç Müşterilerimizin indirimli elektrik kullanmalarını sağlamak ve onlara başka seçeneklerinin olduğu bilincini kazandırmak. Şuan bulunduğumuz bölgede onlarca elektrik tedarikçisi firmalar var. Hepimiz indirimli kampanyalar düzenliyoruz. Bu şekilde elektrik abonelerinin geçişlerini sağlıyoruz. Bu geçişler bulunduğunuz cep telefonu operatöründen başka operatöre geçmekti. Elektrik tedarikçilerinizi değiştirebiliyorsunuz.”ifadelerine yer verdi.

skru2248.jpg

Trabzon’da mevcut elektrik tedarikçisi “Çoruh Elektriği” değiştirile bileceğinin altını çizen Çapkın, “Şehir alt yapısı kablolama alt yapısı ile ilgili olarak Müşterinin hayatında hiçbir şey değişmiyor. Bunu buraya veren devlet. Bunun faturalanmasını tedarikçi firma yapıyor. Yarın geçiş olduğunda hayatınız hiç değişmiyor. Kimdeyse okuma ihalesi o okuyor. Okuyan kişi kimseyi ilgilendirmiyor. Arızada da aynı şekilde. Arıza hangi firmada ise onun ihalesine de o bakıyor. En iyi indirimi veren firmalardan biriyiz. Yüzde yüz devlet güvencesinde olan bir iş. 100 liralık bir faturanız yüzde 50 kampanyamız şekliyle 50 liraya düşmez. Biz birim fiyata yüzde 50 veriyoruz. Kullandığınız birim fiyatın yüzde 50 indirim veriyoruz. KDV, ÖTV, Sayaç Okuma bedeli onlar faturada sabit. 100 liralık faturanız 60-65 liralık bir rakama düşer. Devamında ise 95 liralık bir rakama düşer.”kelimelerine yer verdi.

Çapkın, “Kampanyalar elektrik tedariği hizmetine ilişkin olup tarife grubu mesken ve ticarethane olan aboneler için, 5 Mart 2016 tarihine kadar geçerlidir.Kampanyaların süresi 24 aydır. İndirimler aktif enerji bedeli üzerinden verilir, vergiler ve sistem kullanım bedelleri indirime dahil değildir.Elektrik faturası tüketim miktarına karşılık gelen değer üzerinden KDV ve diğer yasal yükümlülüklerin eklenmesi sureti ile tanzim edilmektedir. Sayacın ilgili kurum tarafından onaylanması esas alınır ve mütakip süreçte enerji tedariği başlar. 24 ay süresince uygulanacak indirimler TEDAŞ tarifesi üzerinden olacaktır. Reaktif ceza bedelleri, açma/kapama bedelleri ve bundan dolayı doğacak her türlü ödemeler ve yükümlülükler aboneye fatura olarak yansıtılacaktır.Tek Elektrik kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkını kendinde saklı tutar. Kampanyadan yararlanmak için Tek Elektrik onayı gerekmektedir.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler